Devir kesici

Katılım
22 Ağu 2015
Mesajlar
91
Tepki puanı
0
Konum
Konya
Aracınız
Arkadaşlar tesadüfen öğrendiğim bir durum var . Araç boşta iken 5500 devire ulaştırdığınız da devir kesici devreye giriyor. Böylelikle güzel bir ses elde çıkıyor vın vın vın ..

Devir kesici standart bir durum mudur ?
 
araç park halinde vites boşta iken gaz verdiğinde benim araç ( 2014 civic ) 4000 devirden yukarı çıkmıyor..ilk aldığımda şaşırmıştım ve acaba bi sorun mu var diye Honda Tukiye yi aramıştım..Onlardan aldığım cevap sonrası rahatlamıştım :) aracın motorunu korumak için böyle bişey düşünülmüş.
 
Evet bu durum cogu aracta böyle. Hatta eskı polo gtı aracımda dgs vardır. N konumunda 3 bn devrı gecmıyordu motor korumaya alıyordu. Eksoz emisyonda degerler dogru cıkmadıgı için baska bır aracınkını yapıp onun degerlerı yazılmıştı :)
 
Araç park halinde iken 5500 devirde kesiciye girer motoru kotumak icin hareket halindeyken ise 1 vites 2 ci vites fark etmez devrin sonunda kesiciye girer :)
 
Benim aracım manuel. Vites boşta iken 4bin 4500 devir bandında giriyor kesiciye. Eğer debryaja basarsam vites boştada olsa sonuna kadar gidiyor.
 
Geri
Üst