Sinyal kafasına göre hızlanıyor.

Katılım
17 Ağu 2014
Mesajlar
939
Beğeniler
0
Konum
İzmir - Aliağa
Aracınız
#1
Arkadaşlar uzun süre önce yaptığım led sinyaller sadece sol tarafta sorun çıkardı.

Sinyalleri ledledikten sonra 5w6ohm (yanlış hatırlamıyorsam) direnç takmıştık. Baya uzun süre öyle kullandım.

Bir süre önce de sadece sol sinyaller hızlanmaya başladı. Dedim direnç bozulması zor ama bu bozuldu galiba dedim. Bagajdaki dirençi değiştirdim. Düzelmedi tabiiki.

Sonra dedim led ampüllerden galiba. Arkadakileri sağ sol olarak değiştirdim. Yine bişey fark etmedi.

Sol ön sinyal ledini yeni 7443 ile değiştirdim. 1 ay kadar veya daha fazla sorunsuz olarak kullandım.

Şimdi tekrar aynı şey var.

Tam olarak problem şöyle ;
Dörtlülerde hiç sorun yok.
Yanlamayan ampül yok. Hızlandığında da 3 tanesi de yanıyor sinyalleri. (ön , yan, arka)
Arabayı yeni çalıştırdığım zaman (yani ampüller veya neresi ise çalışmadan baya bir süre, yani. Soğukken) ilk 2-3 sinyallemede sorun yok. Bazende direk sinyallemede yapıyor. Anlamadım... Sonra başlıyor hızlanmaya. Sanki direnç yokmuş gibi. Sinyalleme devam ederken arada bir yavaşlıyor ve hızlanıyor.

Röle aklıma geliyor ama internette bulamadım röleyi. (onunla alakalı olabilir mi bilmiyorum)



Ampül mü gitti yine diyeceğim ama araları sağ sol değiştirmiştim ya...
O değiştirdiğim canavar gibi çalışıyor. Sorun yok.
Sol sinyalleme de sorun var.

Önerilerinizi bekliyorum....


SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

NoFeaR

Sayfa Yönetim
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
12,757
Beğeniler
172
Konum
İzmir
Aracınız
Civic FC5 2016
#2
[MENTION=291]sirua35[/MENTION] Zor soru :) normal ampulleri takıp gözlemlesen, tesisatla ilgili bir sorun oluştu ise normal ampullerde de yapar diye tahmin yürütüyorum.
[MENTION=964]maksu[/MENTION] hocam senin de yorumunu alalım :)
 

maksu

Sayfa Yönetim
Katılım
15 Mar 2015
Mesajlar
2,431
Beğeniler
48
Konum
ankara / dikmen
Aracınız
#3
Arkadaşlar uzun süre önce yaptığım led sinyaller sadece sol tarafta sorun çıkardı.

Sinyalleri ledledikten sonra 5w6ohm (yanlış hatırlamıyorsam) direnç takmıştık. Baya uzun süre öyle kullandım.

Bir süre önce de sadece sol sinyaller hızlanmaya başladı. Dedim direnç bozulması zor ama bu bozuldu galiba dedim. Bagajdaki dirençi değiştirdim. Düzelmedi tabiiki.

Sonra dedim led ampüllerden galiba. Arkadakileri sağ sol olarak değiştirdim. Yine bişey fark etmedi.

Sol ön sinyal ledini yeni 7443 ile değiştirdim. 1 ay kadar veya daha fazla sorunsuz olarak kullandım.

Şimdi tekrar aynı şey var.

Tam olarak problem şöyle ;
Dörtlülerde hiç sorun yok.
Yanlamayan ampül yok. Hızlandığında da 3 tanesi de yanıyor sinyalleri. (ön , yan, arka)
Arabayı yeni çalıştırdığım zaman (yani ampüller veya neresi ise çalışmadan baya bir süre, yani. Soğukken) ilk 2-3 sinyallemede sorun yok. Bazende direk sinyallemede yapıyor. Anlamadım... Sonra başlıyor hızlanmaya. Sanki direnç yokmuş gibi. Sinyalleme devam ederken arada bir yavaşlıyor ve hızlanıyor.

Röle aklıma geliyor ama internette bulamadım röleyi. (onunla alakalı olabilir mi bilmiyorum)



Ampül mü gitti yine diyeceğim ama araları sağ sol değiştirmiştim ya...
O değiştirdiğim canavar gibi çalışıyor. Sorun yok.
Sol sinyalleme de sorun var.

Önerilerinizi bekliyorum....


SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bunlar hep ledler den kaynaklı sirua. Zamanında iyi bir 7443 e 30 dolar 7440 a da 17 dolar vermişim. 3 senedir hiç problem yaşamadım. Tahminim taş direnç kullanıyorsun. Sistem açık devre görüp ampül patlak uyarısı veriyor aslında sana. Sol taraftaki direnç miktarını düşürmen gerekebilir. Ama bunu doğrulamak için de avometre ile sinyal lambasının kaç ohm olduğunu ölçmek lazım. Dirençler ısındıkça özdirençleri değişmekte. Bu arada dirençler paralel bağlıdır herhalde. Isındıktan sonra akım kolay yolu seçeceği için de led üzerinden devreyi tamamlıyor olmalı. Ledin artı hattına paralel bağlı dirence led yönünde 1 ohm 1 w lık direnç ile de çözüm bulunabilir diye düşünmekteyim. Ama dediğim gibi bunlarla hiç uğraşmayalım diyorsan ledler e iyi bir yatırım yapabilirsin. Ama amerikan park varsa hesaplamalar değişebilir.
[MENTION=3]NoFeaR[/MENTION] [MENTION=291]sirua35[/MENTION]

HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
17 Ağu 2014
Mesajlar
939
Beğeniler
0
Konum
İzmir - Aliağa
Aracınız
#5
Bu da aldığım ledler Ekli dosyayı görüntüle 7840

HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bunlar hep ledler den kaynaklı sirua. Zamanında iyi bir 7443 e 30 dolar 7440 a da 17 dolar vermişim. 3 senedir hiç problem yaşamadım. Tahminim taş direnç kullanıyorsun. Sistem açık devre görüp ampül patlak uyarısı veriyor aslında sana. Sol taraftaki direnç miktarını düşürmen gerekebilir. Ama bunu doğrulamak için de avometre ile sinyal lambasının kaç ohm olduğunu ölçmek lazım. Dirençler ısındıkça özdirençleri değişmekte. Bu arada dirençler paralel bağlıdır herhalde. Isındıktan sonra akım kolay yolu seçeceği için de led üzerinden devreyi tamamlıyor olmalı. Ledin artı hattına paralel bağlı dirence led yönünde 1 ohm 1 w lık direnç ile de çözüm bulunabilir diye düşünmekteyim. Ama dediğim gibi bunlarla hiç uğraşmayalım diyorsan ledler e iyi bir yatırım yapabilirsin. Ama amerikan park varsa hesaplamalar değişebilir.
[MENTION=3]NoFeaR[/MENTION] [MENTION=291]sirua35[/MENTION]

HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Zamanında bendeki ledler de bunlardı. Bunlar da başladı zaten problem. Sağ taraflar hala onlar.

Onu çıkarıp maxgtrs marka olanı taktım.
Dediklerinizi deneyeyim.
Bu arada arkadaki direnç 50w 6ohm.

SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
17 Ağu 2014
Mesajlar
939
Beğeniler
0
Konum
İzmir - Aliağa
Aracınız
#7
Şöyle bir konuyu tartışmışız. Hesabıma göre 2.9 a çekiyor dirençler in. Dirençleri %20 azaltmak gerekebilir.

https://www.civictr.com/showthread.php?t=819 Ekli dosyayı görüntüle 7847

HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Şimdi benim problem dirençtemi yani? Kaçlık koymalıyım?

Birde benim anlamadığım şu ya ;
Aynı şekilde setup'ı sağ sinyallere de yaptım ama onlarda en ufak bir sıkıntı yok. Çözemedim.

SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
1,147
Beğeniler
4
#8
Şimdi benim problem dirençtemi yani? Kaçlık koymalıyım?

Birde benim anlamadığım şu ya ;
Aynı şekilde setup'ı sağ sinyallere de yaptım ama onlarda en ufak bir sıkıntı yok. Çözemedim.

SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bende de ayni problem var. Amerikan park kaynaklı benimki. Modül ısınınca hızlı yanıp sönüyor. Uzun yolda hızlanmaya başlayınca Amerikan parkı kısıyorum. Problem çözülüyor. Amerikan park varsa bi dene.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Üst