Arkadaşlar selam bu iki aracı kıyaslama konusunda tecrübesi veya bilgisi olanlar bilgi verebilir mi? ikisi arasında kalıyorum çünkü.
Hocam teşekkür ederim ,Merhaba; Aleyküm Selam;
Her iki araç için de bilgi ve tecrübesi olan üyelerimiz vardır diye düşünüyorum. Ancak kullanımınızla ilgili bazı detayları verebilirseniz daha isabetli yorumlar gelecektir ve enerji kaybı olmayacaktır.
*İki araç için de ilgilendiğiniz motor ve şanzıman seçeneklerini belirtebilir misiniz?
*Araçla yılda yaklaşık km yapacağınızı düşünüyorsunuz? Şehir içi ve dışı oranlarıyla birlikte belirtebilir misiniz?
*LPG kullanacak mısınız?
*Kaç kişilik bir aile kullanacak? v.b...
Rica ederim hocam...Hocam teşekkür ederim ,
şöyleki honda civic elegance 2012 lpg li otomatik dusunuyorum yıllık cok fazla bır km olmaz aylık 300-400 km arası . ıkı kısılık bır aıleyız ancak ılerıde cocuk durumuda var tabıkı bır ıkı yıl arabayı satmayı dusunmuyorum . civic de 1.6 ıvtec.
audi ıcın 1.6 dızel yarı otomatık sportback hathcback sttronic sanzıman ve acıkcası ıcımden gecen audı gorunus olarak ama ozellıklerı ve kafam rahat olsun dıye honda daha mantıklı gelıyor . audinin 2012 lerınde bırcok ozellık yok ayrıca sanzımanı korkutmuyor degıl .
bılgı veren olursa cok memnun olurum .
Hocam bılgı ıcın tesekkur ederım dogru /yanlıs artık nasıl bır bılınc altı olustuysa benzınlı araba bana hep cok yakıyormus gıbı gelıyorAylık 300-400 km yol yapacağınızı belirtmişsiniz.
Yıllık azami 5.000 km yol yapacağımı bilsem lpg’li veya dizel araç almam muhtemelen.
Yeni model olmasında ısrarcıysam küçük hacimli turbo motorlu güçlü benzinli bir araç almayı tercih ederim.
Model yılı konusunda esneksem 2000-5000 cc arasında bir araç alabilirim. Bu seçenekte LPG’li kullanım değerlendirilebilir... ?
Yıllık 10.000 km civarı yol yapıyorum ve küçük hacimli turbo motorlu bir araç aldım.
Audi A3 ile Honda Civic FB7 arasındaki en belirgin fark yol sesi olmalı. Genel malzeme kalitesi hususunda da keza A3 öndedir. FB7’nin bakım maliyetleri daha düşük olacaktır. Sorunsuzluk konusunda Civic FB7 yüksek ihtimal avantajlı taraf olacaktır A3 manuel bile olsa...
bılgı ıcın tesekkurler , ancak esımden dolayı otomatık almak zorundayım@RS23 söyleneceği fazlası ile söylemişOtomatikse bence maliyet açısından uzak durun.
Manuel olarak alınacaksa ise 2 kişilik aile için kalite hissiyatı açısından A3 sportback fena değil.
Ama A3'ün donanım paketleri çok değişkenlik gösteriyor, bir tanıdığım 2015 sonunda 73bine'e 1.2 TSI attraction sportback manuelini almıştı hatta benimde o dönem çok dikkatimi çekmişti ama araçta hız sabitleme yoktusonradan 1500 civarına taktırmıştı.
Aracın genel kalite hissiyatı Civic'ten FB7de bayağı üstündü, hatırladığım kadarı ile koltuk döşemeleri aracın geneline göre bana bayağı kötü gelmişti
Onun dışında yalıtım, konfor, dizayn ve tokluk konusunda bayağı hoşuma gitmişti. MMI ekranın gögüse gir-çık yapısı çok estetik duruyordu
Birde ek gereksiz bilgi2018 eylül ayında 1.6 TDI manuel A3leri 129bine sattılar
Arkadaşım duyunca almak için yanlış hatırlamıyorsam İzmir Vosmer'i aramıştı ama ellerindeki araçlar 3 günde tükenmişti
![]()
kafamdakı en buyuk sorunRica ederim hocam...
Aslında diğer detaylara değinmeye bile gerek olmadan sizin de işaret ettiğiniz gibi şanzıman arızası riski nedeniyle A3’ün otomatik şanzımanlısını elemek gerektiğini düşünüyorum şahsen ben.