Sonunda Forum forum gezdim ve bulduğum donelerle hallettim ilerde diğer arkadaşlarında işine yarayabilir diye burada paylaşıyorum yönergeleri en az iki kez okuyun ve harfiyen uygulayın sanırım tüm Navitech cihazları kapsayan bir yazılımla format atılıyor.. Bulduğum ve sorunumu çözen alıntılar ve dosyalar ektedir.
Navitech firmasına durumu anlatan bir e-posta yolladım. Sorunu nasıl çözeceğimi anlatan bir doküman ve bir kurulum dosyası gönderdiler. Sorun halledildi.
https://yadi.sk/d/yK7zjjsYJZTVd
Bu linkten kurulum dosyasını indir. Boş bir başka 2 GB lik SD karta rardan çıkan 8100 navigasyon programı klasörü içinde bulunan 4 dosyayı SD karta kopyalayın
1-Cihazı çalıştırınız,cihaz çalışır durumda orjinal Navigasyon SD kartını takılı olduğu yuvadan sökünüz, 8100 navigasyon programı yazılımı yüklü olan kurtarma proğramı yüklü kartı Navigasyon SD kart yuvasına takınız.
2-Cihazı RESET butonuna basarak resetleyiniz, cihaz kapanacaktır sonra power butonuna basarak acınız,cihaz açıldıktan sonra navigasyon butonuna basınız.
3-Yükleme işlemi başlayacaktır.(2 versiyon cihazımız olduğu için 1.versiyon cihazımızda system update yazısıyla ekranda belirir ve yükleme işlemi gerçekleştirir,2.versiyon cihazlarımızda siyah ekran olarak yükleme işlemi gerçekleştirir.)
4-Yükleme işlemi bittikten sonra kalibrasyon işleminin yapılması için ekranda (+) işareti çıkacaktır,(+)işaretini ortasına dokunmatik kalemle dokunarak ekranın 4 köşesini dolaşacaktır,kalibrasyon işlemi bittikten sonra işlemi sonuçlandığını ve 30 saniyeden geriye doğru saymaya başlıcaktır ,sayma işleminin
bitmesini beklemeden 25,26 saniyede ekrana 1 kez dokununuz ekranda navitech navigasyon ekran resmini göreceksiniz,daha sonra cihazı tekrar resetleyiniz, cihaz kapalı konumdayken navigasyon yuvasına taktığımız GPS LOADİNG program SD kartını sökünüz.
5-Cihaz kapalı konumdayken cıhaza ait olan navigasyon kartını takınız power butonuna basarak cihazı çalıştırınız. Hayırlı olsun kurtuldunuz...