1.6 İ-Vtec Motorumu Söküp 1.8 Motora Güncellemek İstiyorum Fb7 Aracımı

Ad Soyad
Özcan Özdemir
Aracınız
Civic FB7 2015
Herkese Merhaba Adım Özcan Hepinizle Tanıştığıma Çok Memnun Oldum Şimdiden Size Bir Sorum Var Değeri Abilerim Kardeşlerim 2015 Model FB7 Var 1.6 LPG Motor Avrupada Bizim Araçlarımızın 1.8 Motorlusu Varmış Duyduğuma Göre Aklımda Bir Çılgınlık Yapıp Bu Motoru Getirtip Aracamına Takmak Gibi Bir Niyetim Var Açıkçası Lakin Bu Motoru Nasıl Temin Edebilirim Yada Servisi Yoluyla Getirebilir Miyim 1.8 Motorun Motor Kodu Nedir Getirdiğim Takdirde Yasal Olarak Bu Motoru Aracıma Nasıl Takarım İşlemler Nedir Siz Değerli Abilerim Kardeşlerim Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim Saygılarımla Selam Ederim

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Ozcan bey hayirli gunler, motor fiktiniz cok guzel fakat ulkedeki gumruk mevzuati geregi yurtdisindan gelecek motor arabadan pahali olabilir, bir cok servis yedek parca sorunu yasadagini cevremden duyuyorum. 3 aydir yedek parca ozellikle sanziman ve motor bekleyenler var. Yinede forumdaki tecrubeli uyeler daha dogrusunu soyleyecektir. Kisa birsey anlatayim Yetkili servisten gecen ay aracimin on siyah flaplerini degistirmek istedim parca bende vardi, sadece saatlik iscilik ucreti 2000 tl dediler ve her yil gittigim servisti. Inanilmaz fiyatlar var.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
FB7 lerdeki motor R16 ise ve R20ye basitten krank vb parçalar ile 2lt hacim elde edilebiliyorsa bence o yolda yürümek çok daha kolay ve ekonomik olacaktır hatta gücüde daha yüksek olacaktır.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Herkese Merhaba Adım Özcan Hepinizle Tanıştığıma Çok Memnun Oldum Şimdiden Size Bir Sorum Var Değeri Abilerim Kardeşlerim 2015 Model FB7 Var 1.6 LPG Motor Avrupada Bizim Araçlarımızın 1.8 Motorlusu Varmış Duyduğuma Göre Aklımda Bir Çılgınlık Yapıp Bu Motoru Getirtip Aracamına Takmak Gibi Bir Niyetim Var Açıkçası Lakin Bu Motoru Nasıl Temin Edebilirim Yada Servisi Yoluyla Getirebilir Miyim 1.8 Motorun Motor Kodu Nedir Getirdiğim Takdirde Yasal Olarak Bu Motoru Aracıma Nasıl Takarım İşlemler Nedir Siz Değerli Abilerim Kardeşlerim Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim Saygılarımla Selam Ederim
Aracınız manuel vites mi?

Aracınız
Hocam araçlarımız 125hp ve 1.8 olan 140 hp. Yani 15 hp için uğrasa masrafa değmez. O masraflara paraya 182hp lik rahat alinabilir.

Bu arada fb7 kasanın sari sitede bir ara beyaz renk gümrük çıkması 1.8 olan satlık vardı. On-arka tampon, panjur, led stop ve bagaj kapağı stop farkları vardı sadece. Ayrıca gene bizim araçların 2 kapi olup 2.0 olanlarda var yurtdisinda.

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
FB7 lerdeki motor R16 ise ve R20ye basitten krank vb parçalar ile 2lt hacim elde edilebiliyorsa bence o yolda yürümek çok daha kolay ve ekonomik olacaktır hatta gücüde daha yüksek olacaktır.

@Ozcan16

İşlemi yaptıran Aydın hocamla merhabalığımız var. Bu işlemlere ortalama 150 bin civarı harcadı. Aracı çok keyifli bir hale geldi.

Motor değişikliği yerine aracınızı satıp manuel vites, motor rektefiye ihtiyacı olan bir aracı uygun fiyata alıp projeyi gerçekleştirmeniz daha mantıklı.

gkhnbkkl

+300hp
Ad Soyad
Gökhan Bakkal
Aracınız
Civic FC5 2017
merhaba,

bunun yerine k20 swaplayın hem TR de daha fazla var hem de daha yüksek güç elde etmiş olursunuz.

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
merhaba,

bunun yerine k20 swaplayın hem TR de daha fazla var hem de daha yüksek güç elde etmiş olursunuz.
yinede harcanan para cok absurt be gokhan. tamam tek olmak için swap yapılıyor ama bana gore macera işi bu. al guclu bi makina gazla en azından sorunsuz sıkıntısız olur şimdi k20 veya baska motor takacak yok motor kulagı yok sanzumanı yok beyni yazılımı derken bir suru ustayla yüz göz olacaksın bu camiada bunları yaptıracak kadar cevren yoksa uykuları kacırır bu işler. :)

gkhnbkkl

+300hp
Ad Soyad
Gökhan Bakkal
Aracınız
Civic FC5 2017
yinede harcanan para cok absurt be gokhan. tamam tek olmak için swap yapılıyor ama bana gore macera işi bu. al guclu bi makina gazla en azından sorunsuz sıkıntısız olur şimdi k20 veya baska motor takacak yok motor kulagı yok sanzumanı yok beyni yazılımı derken bir suru ustayla yüz göz olacaksın bu camiada bunları yaptıracak kadar cevren yoksa uykuları kacırır bu işler. :)
yurt dışından 1.8 motor getirmeyi düşünen bir kişi bunları göze almış demektir :D

Geri