Civic ES7 10-60 motor yağı eksiltmeye çare mi?

Aracınız
Merhabalar;

Vtec 2 aracım yağ eksiltme yaptığı için usta tavsiyesi Motul 10-60 yağ koydum sonradan kafama takıldı bu yağ kitapçıkta yazmıyor. Tecrübesi olan varmıdır eksilmesin derken ileride başka sıkıntı yaparmı??

Vtec 2 kullananlar araçlarınız kaç kmde ne kadar yağ tüketiyor yazabilirmisiniz mesela benim aracım 3 bin kmde 1 litre eksiltti koyduğum yağ motul 5-30

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Hocam ben 2 önceki eski aracımda eksiltme yapıyordu ecotec motordu. Yalnız lpg de eksiltme daha fazla oluyor.
Bagajda yedek 1 lt yağ hiç eksik etmezdim. O araçta 5000 de 1 lt eşitliyordu. Çözüm olarak normal 5w30 olması gereken yağı 10w40 yapmıştık ve kalın olunca en azından 5000 değilde 8000 de 1 lt oluyordu. Bu sebeple her 8000 de bir bakım yaptırdım fazla zorlamadım ve 2-3 sene öyle kullanıp satmıştım.
Amaç yağı kalınlaştırıp aşınan sekmandan silindire inmesini azaltmak. Usta öyle dediyse yapacak birşey yok bence.

SM-G930F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
8000 de 1 litre olsa daha ne ama 3 bin km de 1 olunca can sıkıyor ama 10-60 koyduğumdan beri 1000 km oldu takip ediyorum sadece ne kadar idare eder bilmiyorum

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
8000 de 1 litre olsa daha ne ama 3 bin km de 1 olunca can sıkıyor ama 10-60 koyduğumdan beri 1000 km oldu takip ediyorum sadece ne kadar idare eder bilmiyorum

10w60 yüksek modifiyeli ve motorsporlarında kullanılan araçlarda kullanılan bir yağ ve yağ yakma süresini uzatacaktır.
Ancak bu kadar yağ yakan Civic motoru bana pek normal gelmedi, motorunuz kaç bin km.de?

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
217.000 kmde aracım

Evet performanslı araçlar için kullanılan bir yağ ne kadar sağlıklı bilemedim.

Açıkçası 217binde bu kadar yağ yakması normal değil, 220binde 0w20 kullanan ve sorun yaşamayan FD6 sahipleri biliyorum :unsure:
Herhangi bir keçe ya da sekmanda sızdırma veya kaçırma olmadığını iyice kontrol ettirdiniz mi?

Aracınız
Yağ kaçağı görünmüyor. Yağ kaçağı yoksa zaten üst kapağı açmakla başlanır sanırım.

Ya sübap contası sızdırıyor yada piston sekmanı vs. bir şekilde eksiliyor maliyetli iş çıkar gibi oralara gidersek

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Yağ kaçağı görünmüyor. Yağ kaçağı yoksa zaten üst kapağı açmakla başlanır sanırım.

Ya sübap contası sızdırıyor yada piston sekmanı vs. bir şekilde eksiliyor maliyetli iş çıkar gibi oralara gidersek

Geçmiş olsun hocam.
> Eğer motor dışında ciddi bir yağ akması ve her sabah aracın altında yağ görüyorsanız. Önce bunu engellemek gerekiyor.
> Böyle bir durum yok ise problem büyük ihtimalle segmanlardan kaynaklanıyordur. 10.000 kilometrede 3 litreden fazla yağ eksilmesi çok çok fazla. Ben max. 1 litre azamasını baraj olarak alırım.
> Usta önce test etmesi lazımdı. Egzos rengi, kompresyon testi vs.
> 5w30 Vtec-2'ler için ince bir yağ. Fakat motoru sağlam olanlardan kullanıp memnun olanıda gördüm. Bunlar istisnadır. Çünkü araçlar yaşlı ve kilometreler yüksek.
> Usta önce yağ yakmayı azaltıcı 10w40 denememiş direk iki basamak atlamış. Faydası olur mu evet olur. Sadece 10w60 yağlar pahalıdır. Yüksek devirde ve ısıda viskozitesini bozmaz.
> Şuan uygulama yapılmış size takip etmek düşüyor. Eğer bunda da ciddi azalma olursa segmanların değişme vakti gelmiş demektir.
> Kilometreye aldanmayın. Aracın geçmişi bakımları kullanım tarzı bu konuda çok önemlidir!

Faaliyet Ayn-ı Lezzettir...

Geri