Civic FC5 RS 1000 Kilometre Yakıt Tüketimi

Ad Soyad
Murat
Aracınız
Civic FC5 2017
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar bilgilendirme amaçlı yazacağım.
1.5 VTEC RS aracım Tekirdağ - Kayseri arası 1000 kilometre yolda 6.3 litre ortalama yakıt tüketimi gösterdi. İlk yakıt aldığımda sıfırladım ve bir daha hiç ellemedim. İstanbul'da Kartal'a uğradım ve yaklaşık 1-2 saat arası trafikte kaldım. Ortalama hızım 110-120 arasıydı. 300 kilometre civarı Eco modda kullandım, biraz fark etti ama hani açılmasa da olur bence. Arada sollamak için 150'ye filan da çıktım. 1600 ve 2300 lira yakıt aldı, içinde çeyrek depodan biraz fazla var hâla. Yol gürültüsü ve uğultu hariç çok keyifli bir yolculuktu. 4 kişi full bagaj gittik. Hep Opet'ten yakıt aldım dönerken de Shell'den alıp karşılaştırmasını tekrar buraya yazacağım. İyi günler dilerim.
20260522_134706.jpg

Dönüş yolu için bilgilendirme geçeceğim. Bu sefer yakıtı hep Shell'den aldım. Full bagaj (kurban eti dâhil) 4 kişi yaptığımız yolculukta eve vardığımda ortalama yakıt tüketimi 6.4 litre gösteriyordu, yolun yaklaşık yine 400 kilometresini filan Eco modda geldim. Yolculuğa çıkarken 1000 lira sonra 2300 lira ve en son İstanbul'da 1000 lira attım şu an yarım depo civarı gösteriyor. Yani toplamda 4000 lira diyebiliriz aşağı yukarı aynı dönerken de aynı yaktı fakat dönerken bayram trafiği hasebiyle yaklaşık 3-4 saat trafikte kaldım özellikle 1.5 saat trafik neredeyse felç olmuştu hiç ilerlemiyordu. Etler bozulmasın diye biraz da gaza yüklendim. Yani bu sefer ortalama hızım trafiği katmazsak 130-140 civarlarındaydı. Ben 1.5 Turbo motorun yakıt tüketiminden memnun kaldım uzun yolda. Almayı düşünen arkadaşlara bilgi geçmek istedim. Dipnot geçeyim güncel benzin fiyatı yaklaşık 65 lira civarlarında belki ileride bu mesajı görecek arkadaşlar merak eder şimdiden yazayım dedim :) İyi forumlar dilerim...

Geri