- Ad Soyad
- Y.Gürkan
- Aracınız
- Civic FD6 2009
Herkese merhabalar arkadaşlar, gününüz güzel olsun. 2009 Model Fd6 Kasa Civic aracımla ilgili 118.000 km olması hasebiyle tespit ettiğim sesler mevcuttu. Gergi kütüğü veya yağlı motor takozu olabileceği söylendi. Periyodik bakım ve buji değişimlerini yaptırdım. Periyodik Bakımda Luqui Moly 5w30 hc7 5 Lt aldım, Filtreleri ise MANN filtre kullanmıştım. Bujileri Honda yetkili servisinden alıp sanayide ustama bakımı komple tamamlamıştım. Yetkili servisten yağlı motor takozu ve gergi kütüğüyle ilgili fiyat aldığımda çok yüksek maliyetlerle karşılaştım. Motor takozu için 3.000₺, gergi kütüğünü hatırlamamakla beraber oda yüksek bir meblağ idi. Vazgeçtim, sesi rahatsız etsin şimdilik bu şekilde devam edeyim diye düşünürken araştırmalarıma devam ettim. İnternette gezinirken [japonis.com.tr] adlı site ile karşılaştım arkadaşlarla görüştüm orjinal Honda Tayland Malı diye bahsettiler. Bu site hakkında önceden alışveriş yapan bilgi sahibi olan arkadaş varmı? Sakarya'da dükkanları mevcut. Alışveriş yapan varsa da tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim. Teşekkürler herkese iyi günler.