2013 FB7 yakıt tüketimi hakkinda

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emrhermn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FB7 2013
Merhabalar. 2013 FB7 LPG'li Civic kullanıyorum. Arkadaşlar ortalama 230 km yol yapıyorum bir depo ile. Yani km'de 3 TL gibi bir rakama tekabül ediyor ki daha benzinde gittiğim zamanlarda olmuyor değil. Ekrandaki ortalama yakıt genelde 11.8 civarı. Düşmüyor bir turlu. Bana çok gibi geldi ama sizlerin düşüncesi nedir? Eğer gerçekten çok ise yakında bakıma gidicem. Yakıtı düşürme konusunda neler yaptırabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Ad Soyad
onur sayar
Aracınız
Civic FD6 2011
Aşağıdakilerin hepisini yaptım 12 litreden 8e düştü. Fd6 otomatik vites.
-Subap ayarı
-Boğaz kelebeği temizliği+ adaptasyonu
- Yeni hava filtresi
-Buji değişimi
-Yağ değişimi
0766F7EC-BB62-4E79-81E4-3525E2EF795E.jpeg

Aracınız
Civic FB7 2013
Agresif kullandığımı dusunmuyorum ama Ankara trafiğinde sabah işe gitmek bayagi sıkıntılı açıkçası. Yukarıdaki arkadaşın söylediklerini yaptiricam. Bakalım bir değişim olacak mı? Teşekkür ediyorum

Ad Soyad
onur
Aracınız
Civic FB7 2015
Siz birde hava filtresi kutusu ile boğaz kelebeği arasındaki boruyu da değiştirin. O da problemli bir parça.ben iki ay önce aldım aracımı. Bir iki hafta bakım yapmadan bindim ortalama yakitim 11lt civarıydı. Subap ayari motor yağı şanzıman yağı değişimi map maf egr lambda sensörleri temizliği yaptım şu an 8.2 bandında geziyorum. Full şehir içi

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracınız
Civic FB7 2013
Walla hocam. Dün bujileri değiştirdim, motor yağı, hava filtresi, polen filtresi, gaz filtresi vs bakımını yaptırdım. Sanzuman yağını daha önce değiştirmiştim çok olmadı henüz. Haftaici aracı subap ayari için birakicam. Çünkü aldım alalı yaptirmamistim. Subap ayarından sonra yakittaki değişimi görürsün dediler. Bakalım ne olacak.

Aracınız
Civic FB7 2013
Siz birde hava filtresi kutusu ile boğaz kelebeği arasındaki boruyu da değiştirin. O da problemli bir parça.ben iki ay önce aldım aracımı. Bir iki hafta bakım yapmadan bindim ortalama yakitim 11lt civarıydı. Subap ayari motor yağı şanzıman yağı değişimi map maf egr lambda sensörleri temizliği yaptım şu an 8.2 bandında geziyorum. Full şehir içi

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam şu map, maf, eğer, lambda sensorlerinin temizliğini kendiniz mi yaptiniz. Kolay birşey mi?

Ad Soyad
şafak kahraman
Aracınız
Civic FB7 2015
Herkese merhaba, 2015 otomatik honda civic eco elagance model aracım var alalı 2 ay kadar oldu 138.000 de araç lpg tüketimi 1 depo(30 lt) 220 KM den fazla gidemedim, uzun yola çıkacakken gaz ayarı yaptırmaya gittiğimde subap ayarı gerektiğini söylediler onuda yaptırdım genel bakımlarıda yapılı şehir içi istanbul trafiği genel olarak işe git gel kullanıyorum neredeyse dur kalk gidiyorum 4 km lik yolun 1 km sini kalan 3 km içide 50 yi geçmiyor trafikten dolayı, 15-16 lt yakıt tüketimi gösteriyor lpg de ilk defa lpg li araç kullanıyorum değerler normal mi ? eco modu açık ve kapalı denedim aynı sonuç / tl bazında 3,20 TL civarı yakıyor

Ad Soyad
Hüseyin Demirel
Aracınız
Civic FB7 2013
Şafak22 kardeşim bende aynı dertten muzdaribim. 2013 Ece premium 165 binde otomatik. Kahramanmaraş’ta yaşıyorum buralar yokuş fazla maalesef. Gaz depom boştu. 200 liralık gaz aldım. Toplamda 60 kilometreyi gördü gazda sonra benzine geçti sinyal verdi. LPG nin litresini 23,45 ten aldım TP den. Yakut değerleri benimde şehir içinde 15 bazen 16 ları buluyor. Daha önce eram vardı 1.4 yakıt konusunda 200 liralık gaz ile şehir içi 80 kilometreyi gördüm. Manuel bir araçtı.

Ad Soyad
şafak kahraman
Aracınız
Civic FB7 2015
Şafak22 kardeşim bende aynı dertten muzdaribim. 2013 Ece premium 165 binde otomatik. Kahramanmaraş’ta yaşıyorum buralar yokuş fazla maalesef. Gaz depom boştu. 200 liralık gaz aldım. Toplamda 60 kilometreyi gördü gazda sonra benzine geçti sinyal verdi. LPG nin litresini 23,45 ten aldım TP den. Yakut değerleri benimde şehir içinde 15 bazen 16 ları buluyor. Daha önce eram vardı 1.4 yakıt konusunda 200 liralık gaz ile şehir içi 80 kilometreyi gördüm. Manuel bir araçtı.
Diğer formlarada baktım genel olarak aynı durum herkeste kışın dur kalk yapmaktan kaynaklanıyormuş otomatiklerde böyleymiş. Kışın benzinde binmek gerekiyormuş lpg kurutma yapıyormuş yine dizel aracıma göre az yakıyor lpg ucuz olmasından sebep hayırlısı artık

Geri