2017 hb fren ariza lambalari yaniyor

2 bin km civarinda fren grubuna ait 6 lamba yanmisti servise gittim cihaza baglayip sondurduler fren hidroligi fabrikada eksik konmus tamamladik dediler. arac 5 bin oldu simdi 5 tanesi yine yandi stop edince sondu ancak arada hidrolik uyarisi yanip sonuyor. pazartesi randevu aldim bi sefer ne diyecekler.

civic hb 2017 6 adet ariza isigi

civic hb 2017 6 adet ariza isigi

Vsa vs hillholder brakehold eps ve bazen icinde sivi olan balata gibi bir isik yaniyor servise daha onve gittim sondurduler simdi yine yandi. Nedir fikri olan varmi

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
Vsa vs hillholder brakehold eps ve bazen icinde sivi olan balata gibi bir isik yaniyor servise daha onve gittim sondurduler simdi yine yandi. Nedir fikri olan varmi

Akü bu şekilde arıza lambalarını yakabiliyor bir de akünüzü kontrol ettirin.

Konu fren olunca, iki gündür dur kalk halinde, yaklaşık 5km hızla hareket ederken, yumuşak dozla fren yapınca çok ses geliyor frenlerden gacır gucur.
Varmı sizlerde böyle bir durum ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
Konu fren olunca, iki gündür dur kalk halinde, yaklaşık 5km hızla hareket ederken, yumuşak dozla fren yapınca çok ses geliyor frenlerden gacır gucur.

Balatanız bitiyor olabilir yada balata tozlarından dolayı balatalarınız ses yapıyor olabilir.

Balata bittiğini sanmam araç 5000 km de ve sert kullanmıyorum.
Ama araç kirli, iyice yıkatıp bi kontrol edeyim.
Genelde müzik dinlerim kullanırken, geçende müzik çalmıyorken dikkatimi çekti.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
2017 hb fren ariza lambalari yaniyor

ABS sisteminde, kablolarında, sensörlerinde sorun olabilir. Herhangi bir tekerdeki ABS okuyucu sensör kablosu zarar görmüş olabilir yada sokette sorun olabilir. Fabrikanın fren hidroliğini eksik bırakacağını pek sanmıyorum, fren hidroliğinde gizli kaçak olabilir, fren ana merkezine giren çıkan hortumlar ile tekerlerdeki fren hortumlarında detaylı kaçak incelemesi yapılmalı, hortumlarda gizli çatlaklar olabilir. Bence sabahtan aracınızıda fren hidroliği sıvısının seviyesini kontrol edin, normalde max seviyeye yakın olmalı.
Aklıma gelenler bunlar

frenlerden cakir cukur ses geliyor evet. hidrolik seviyesi min cizgisinin biraz uzerinde. ayrica fren pedali cok asiri yumusak. botlarla hafif fren yapamiyorum. dokunsam panik fren seviyesinde oluyor.

Aracınız

merhaba, ben de farkediyorum fren sesini. özellikle ısınmadan sıkışık traikte yapıyor. uzun yolda hiç duymadım. serviste 10 bin bakımında sordum ancak normaldir dediler...

UK61

0
Yönetici
Ad Soyad
Uğur
Aracınız
Civic FK7 HB 2017

Hocam bende de benzer sıkıntı var. Hatta aracı almadan önce test aracında duymuştum bu sesi baya yüksekti hor kullanıyorlar ondan oldu diye düşünmüştüm. Kendi aracım 7000 km de başladı ses ıslanınca daha fazla oluyor gibi hissettim. Balatanın normal çıkardığı ince sesden daha fazla çıkıyor bu ses.

Geri