Civic ES7 5. viteste gaza yüklendikçe vites boşa düşüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sharkeez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic ES7 2004
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle başlığımın baskı ile alakalı olduğunu düşünebilirsiniz. İyi bir ustaya geçen sene baskı balatımı yenilettim. Bugün otobanda 140 km hızla giderken bir anda motorun bağırması ile vitesin boşa kaçtığını gördüm. O saatten sonra ne zaman vitesi 5'e alsam bir süre sonra aynısı oldu. İlk başlarla elimle sürekli boşa kaçmaması için bastırırken, bir zaman sonra bu bastırmalar da fayda etmedi. Nitekim daha sonra 4. vitesle yolumu bitirebildim. Diğer vitesleri de uzun uzun denedim, hiçbir problem yok. Sadece 5. vitesteyken bunu yapıyor.

Sizce ne olabilir.

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
@sharkeez 5. vites dişlisin de sorun var gibi görünüyor, işini iyi bilen bir şanzıman ustasına götürmeniz daha doğru olacaktır.

Aracınız
Civic FB7 2015
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle başlığımın baskı ile alakalı olduğunu düşünebilirsiniz. İyi bir ustaya geçen sene baskı balatımı yenilettim. Bugün otobanda 140 km hızla giderken bir anda motorun bağırması ile vitesin boşa kaçtığını gördüm. O saatten sonra ne zaman vitesi 5'e alsam bir süre sonra aynısı oldu. İlk başlarla elimle sürekli boşa kaçmaması için bastırırken, bir zaman sonra bu bastırmalar da fayda etmedi. Nitekim daha sonra 4. vitesle yolumu bitirebildim. Diğer vitesleri de uzun uzun denedim, hiçbir problem yok. Sadece 5. vitesteyken bunu yapıyor.

Sizce ne olabilir.

Bu tip durumlarda kilit bilyasının vitesi kitleyememesi veya senkromeç aşınmasından kaynaklı vitesten atma olabiliyor. Tamamen farklı durum olabilir. Şanzıman açıldığında belli olur zaten.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Merhaba arkadaşlar,

Sizce ne olabilir.
> Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz.

> Geçmiş olsun. Bu olayı ben yaşadım. Baskı balatadan değil. Şanzıman dişlileri zamanla birbirine sürterek tutacak diş kalmıyor. Neticede şanzıman iner beşinci dişli seti değişir, şanzıman güzelce temizlenir, ardından kaliteli bir yağ konur. Ustam çıkan seti bizzat göstermişti. Açmışken prizdirek bilyasınada baksınlar.

Faaliyet ayn-ı lezzettir...

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
> Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz.

> Geçmiş olsun. Bu olayı ben yaşadım. Baskı balatadan değil. Şanzıman dişlileri zamanla birbirine sürterek tutacak diş kalmıyor. Neticede şanzıman iner beşinci dişli seti değişir, şanzıman güzelce temizlenir, ardından kaliteli bir yağ konur. Ustam çıkan seti bizzat göstermişti. Açmışken prizdirek bilyasınada baksınlar.

Hocam bu sorunla kaç bin km.de karşılaştınız? Meraktan soruyorum :)

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Hocam bu sorunla kaç bin km.de karşılaştınız? Meraktan soruyorum :)
Aracı aldığımdan sonra çok uzak değil. Veya vardı böyle bir sıkıntıda satan söylememişte olabilir. Yaş 15 kilometre 200.000 idi. Şanzıman yağı ne zaman değişti bilmiyorum. Hiçte sormak aklıma gelmedi.

Geri