Airbag arıza lambası.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alumay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FB7 2012
Merhaba arkadaşlar. Çok isteyerek Yeni aldığım 2012 model fb7 aracımda hiçbir kaza ve darbe olmamasına rağmen airbag uyarı lambası yandı. Bursa inallardaki servis benden önceki sahibine koltuk altı bağlantısındaki soketten olduğunu söylemişler, Eskişehir Ufuk Honda ise ısrarla direksiyondaki şişiriciden olduğunu hiçbir şekilde iyi niyet ve geriçağırma kapsamında bakım yapmayacaklarını 6.000 TL gbi bir ücret karşılığında değiştirebileceklerini söyledi. Markasına ve amblemine güvenerek aldığım arabadan şimdiden soğudum. Bu problemi yaşayanlar varsa bilgi aktarırsa sevinirim.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Koltuk altındaki bağlantı soketini söktürüp kontak yağsız temizleyici ile temizleyip tekrardan taktırın. Eğer sokette ise toparlanma olacaktır.
@w0lkan hocamın FD6sında da böyle bir temassızlık sorun olmuştu ama çözümü nasıl sağladığını net hatırlamıyorum, ondan fikir almak lazım.

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011
Koltuk altındaki bağlantı soketini söktürüp kontak yağsız temizleyici ile temizleyip tekrardan taktırın. Eğer sokette ise toparlanma olacaktır.
@w0lkan hocamın FD6sında da böyle bir temassızlık sorun olmuştu ama çözümü nasıl sağladığını net hatırlamıyorum, ondan fikir almak lazım.

Ben koltuk bağlantılarını kontrol ettim sorun değişmedi. Sol arka perde airbaglerin şişiricisi sorunu veriyordu,yüksek direnç gibi bi arıza içeriği vardı. Sol arka C sütünu iç plastiği söküldü soketini sök tak yaptık düzeldi. Zamanla oluyo ufak bişey tekrar olursa gel soketi yenileyelim dediler. Max masrafınız 30-40 tl yi geçmez servis bana duruma göre 5 bin tl yi bulabilir demişti. Şimdi düşünüyorum da arayıp abi biz 1500 te halletcez demiş olsa ilk önce 5 bini duyan çoğu kişi tamam der, ama yapılan işlem soket değişimi.

06 HONDA 2234

seckins33

Super Moderator
Yönetici
Ad Soyad
*
Aracınız
Civic FC5 2019
Ben koltuk bağlantılarını kontrol ettim sorun değişmedi. Sol arka perde airbaglerin şişiricisi sorunu veriyordu,yüksek direnç gibi bi arıza içeriği vardı. Sol arka C sütünu iç plastiği söküldü soketini sök tak yaptık düzeldi. Zamanla oluyo ufak bişey tekrar olursa gel soketi yenileyelim dediler. Max masrafınız 30-40 tl yi geçmez servis bana duruma göre 5 bin tl yi bulabilir demişti. Şimdi düşünüyorum da arayıp abi biz 1500 te halletcez demiş olsa ilk önce 5 bini duyan çoğu kişi tamam der, ama yapılan işlem soket değişimi.

06 HONDA 2234
Soket değişimine de gerek olmadığını düşünüyorum. Temassızlık soketten olmaz. Dişi pinlerin içindeki bacaklar zamanla yay özelliğini yitirmiş olabilir. Bu durum temassızlığa sebep oluyordur. Dişi pinlerin içini sivri bir aparat ile daraltabilirsiniz.

Geri