Civic FC5 Anahtarsız giriş özelliğim çalışmıyor.

Ad Soyad
bekir güneş
Aracınız
Civic FC5 2017
Arkadaşlar kolay gelsin. Geçen hafta aracımı detaylı iç temizlik için oto kuaföre verdim ve tüm koltuklar söküldü içi detaylıca temizlendi vakumlandı ve tekrar koltuklar yerine takıldı. Bu işlemden sonra aracımda bulunan anahtarsız giriş özelliğinin çalışmadığını fark ettim. Start-stop çalışıyor bunda problem yok. Ama kapı koluna dokununca açılan kapılar artık açılmıyor. Düğmeye basmam gerekiyor ve ekrana aşağıdaki şu uyarıyı veriyor:
23-1.png.webp

Bunun nedeni tam olarak ne olabilir? Zeminden geçen soket tarzı bir şey mi var? Kumanda pili ile ilgili olacağını düşündüm ancak iki kumanda ilede deneme yaptım ikisindede aynı sorun devam ediyor.

Daha önce başına gelen oldu mu? Ben oto kuaförün aracı toparlarken bir soketi varsa eğer bu soketi takmayı unuttuğunu düşünüyorum ama soketin nerde olduguna dair bir fikrim yok.

Çözüm
ÇÖZÜM: Arkadaşlar bugün HONDA servise gittim ve aracı cihaza bağladılar. Cihaz aracın anten sinyallerinde sorun olduğu uyarısını verdi. Sonra servisteki arkadaş önce bagajda (bagajın üst tarafı) sinyal vericinin soketine baktı. Orda bir problem yoktu. Aynı soketten birde kolçağın alt kısmında bir alan var plastik trim parçası, onu söküp orda soket var. O soketi detaylı temizlikciler takmayı unutmuş. onu taktı ve sorun çözüldü. (arka koltuktan erişebiliyorsunuz bu alanda. plastik trim parçanın hemen altında beyaz bir soket )

atk

Aracınız
Civic FC5 2019
Merhaba,
Sorun başıma gelmedi ama burada görünce araştırayım, dedim. Forumda birisinin başına daha buna benzer bir durum gelmiş. Aracı servise götürmüş. Servis de başta bulamamış ama sonradan sorunu çözmüşler. Çözüm olarak şöyle yazmış:

Çarşamba günü aracı bıraktım servise, saat 14:00 gibi hazır araç dediler. Gittim sorun düzelmiş, çalışıyor anahtarsız giriş ve çıkış. Sorun neymiş ne yaptınız da çözdünüz dedim, bagajda sensörlerin bağlı olduğu elektrikli bir zımbırtı varmış onun kabloları gevşekmiş sıkıştırınca geçmiş.. Şimdilik çalışıyor bakalım.

Ad Soyad
bekir güneş
Aracınız
Civic FC5 2017
Merhaba,
Sorun başıma gelmedi ama burada görünce araştırayım, dedim. Bir başka honda forumunda birisinin başına daha buna benzer bir durum gelmiş. Aracı servise götürmüş. Servis de başta bulamamış ama sonradan sorunu çözmüşler. Çözüm olarak şöyle yazmış:

Çarşamba günü aracı bıraktım servise, saat 14:00 gibi hazır araç dediler. Gittim sorun düzelmiş, çalışıyor anahtarsız giriş ve çıkış. Sorun neymiş ne yaptınız da çözdünüz dedim, bagajda sensörlerin bağlı olduğu elektrikli bir zımbırtı varmış onun kabloları gevşekmiş sıkıştırınca geçmiş.. Şimdilik çalışıyor bakalım.

Evet bunu bende görmüştüm ama acaba bagajın neresi onu belirtmemiş arkadaş. Bu gidişle bende direket hondayı getireceğim aracı ama garantisi yok. 2018 model. Ne ücret isterler bir bilginiz var mı.

atk

Aracınız
Civic FC5 2019
Açıkçası ücret için ne derler veya soket nerede ben de bilmiyorum. Burada yazan arkadaş forumu aktif olarak kullanıyor mu bilemiyorum özelden bi yazınız isterseniz.
Başlık burada

Ad Soyad
bekir güneş
Aracınız
Civic FC5 2017
ÇÖZÜM: Arkadaşlar bugün HONDA servise gittim ve aracı cihaza bağladılar. Cihaz aracın anten sinyallerinde sorun olduğu uyarısını verdi. Sonra servisteki arkadaş önce bagajda (bagajın üst tarafı) sinyal vericinin soketine baktı. Orda bir problem yoktu. Aynı soketten birde kolçağın alt kısmında bir alan var plastik trim parçası, onu söküp orda soket var. O soketi detaylı temizlikciler takmayı unutmuş. onu taktı ve sorun çözüldü. (arka koltuktan erişebiliyorsunuz bu alanda. plastik trim parçanın hemen altında beyaz bir soket )

Çözüm
Geri