Civic FD6 Antifriz değişimi ve önerisi?

Ad Soyad
Davut toy
Aracınız
Civic FD6 2011
Arkadaşlar merhaba , aracım Honda Civic FD6 2011 model. Kışları soğuk bir ilde yaşıyorum.(-20 ve üzeri). Aracın içindeki antifrizin rengi yok ama ölçtürdüğümde 40 derece üstünü gösteriyor. Usta bir problem yok dedi fakat çevremdekiler renksiz antifriz olmaz diyor. Yedek depoya baktığımda da siyah yada çamur renginde sıvı var. Antifriz değiştirmeli miyim. Değiştireceksemde hangi antifrizi kullanmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler

Merhaba hocam. Ben bir önceki aracımda aynı sorunu yaşamıştım. Eğer çamur görüyosanız ve içindeki sıvı da su gibi birşey ise motorunuzun veya soğutma hattınızda paslanma vardır. Size tavsiyem bir an önce ustaya götürüp hattı 2 3 defa temizleyip antifriz koyun. Aradan 1 2 ay geçtikten sonra tekrar aynı işlemi uygulayın. Ben son çare olarak motor içi pas giderici kullanmıştım. Kısmen çare bulmuştum.

Marka konusuna birşey diyemem ama aracınızda daha önce hangi renk antifriz kullanılmışsa onu kullanmanızı tavsiye ederim. Ama öncellikle soğutma hattının temizliği yaptırın.
Ben Alcon Radyatör İçi Yağ Çamur Pas Temizleyici 300 Ml kullanmıştım ve memnun kalmıştım.

Geri