Civic ES7 Araç çalışmıyor acil yardım lütfen !!!

Merhaba
Geçen haftalarda araç çalışmadı kontağı açıyorum ışıklar geliyor fakat marş etmiyor araç. Bi kaç kere kapat aç yaparak denedim ve oldu sonra çalıştı. Dinamocuya götürdüm aracı ve marş dinamosunu sökerek kontrol etti ve sorun olmadığını söyledi. Tekrar ederse kontakta sorun vardır dedi. Bugün araç yine bi anda çalışmadı. Bi kaç kontağı kapat aç yaptım ve çalıştı. Sizce sorun tam olarak ne. Kontağa mı baktırmam gerekiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Kontağı açtığınız zaman sol üstte çıkan yeşil anahtarın önce yanıp sonra sönmesi gerekiyor. Yeşil anahtar sönmez ise immobilizer okumaz. Ecu ateşleme sistemini engeller. Marş basar fakat motor çalışmaz. Araç çalışır iken stop edilincede 5 defa yanıp sönmesi gerekiyor.

Kontağı açtığınız zaman sol üstte çıkan yeşil anahtarın önce yanıp sonra sönmesi gerekiyor. Yeşil anahtar sönmez ise immobilizer okumaz. Ecu ateşleme sistemini engeller. Marş basar fakat motor çalışmaz. Araç çalışır iken stop edilincede 5 defa yanıp sönmesi gerekiyor.

Yani immobilizer hatası mı veriyor onu mu kontrol ettirmem gerekiyor. Daha önce hiç buna dikkat etmedim

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Airbag işaretinin yanında ki kilit ilk kontağı açınca yanıp sönüyor. Kilidi çıkarınca 5 defa yanıp sönüyor.

> Evet sizin kadran makyajlı kasaymış. Airbag yanındakinden bahsettim. Eğer o simge kontağı açtığınızda belli süre sonra sönüyor ise başka nedenlere bakılır. Sönmüyor ise dikkat.
> Mesela lpg sisteminde silindirlere doğru gaz kaçağı vardır. Bu yüzden de uzun marşta çalışabilir. Sabah ilk marşta daha çok gözlenir. Eleme yöntemi ile yol alınır.
> Buji uçları kontol edilebilir.
> Benzin pompası tam işlev görmüyor olabilir. Depo seviyeniz çok düşük olmasın.

> Evet sizin kadran makyajlı kasaymış. Airbag yanındakinden bahsettim. Eğer o simge kontağı açtığınızda belli süre sonra sönüyor ise başka nedenlere bakılır. Sönmüyor ise dikkat.
> Mesela lpg sisteminde silindirlere doğru gaz kaçağı vardır. Bu yüzden de uzun marşta çalışabilir. Sabah ilk marşta daha çok gözlenir. Eleme yöntemi ile yol alınır.
> Buji uçları kontol edilebilir.
> Benzin pompası tam işlev görmüyor olabilir. Depo seviyeniz çok düşük olmasın.

Hemen suçu kontağa atmamak lazım yani. Benzin pompası olabilir çünkü benzin azdı gerçi sarı yanmıyordu ama seviye azdı.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Geri