Araç içi kamera garanti durumu

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Değerli arkadaşlar fe kasa civic kullanıcıyım. Aracım için araç içi kamera almayı planlıyorum bu konuda bir çok markanın ürünü inceledim. Benim asıl merak ettiğim kamera kullanımı araç garantisini etkiler mi? Malum bu araçlarda akü sorunu olabiliyor bundan dolayı servis kameranın varlığını gördüğünde bu durumu bahane edip var olan olağan herhangi bir sorunu kabul etmeme durumu olabilir mi bu konuda bilgisi olan yada başından bu konuda bir olay geçen varmıdır

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Garantiyi neden etkilesin ki, hiçbir şey olmaz.
Ben 10 yıldır araç kamerası ile kullandım tüm araçlarımı. İki türlü bağlantı oluyor. Birisi çakmak/usb den besleme ile diğeri de sigorta kutusuna doğrudan bağlantı ile. Bilmiyorsanız veya iyi bir oto elektrikçi bulamazsanız sigortaya bağlattırmayın. Park modunu illa kullanmak istiyorum diyorsanız bunun için akü koruyucu aparatlar var, belli amperin altına düşmemesi için kendini kapatıyor. Onun harici çakmakla beslenen kameralara kimse bir şey diyemez.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Garantiyi neden etkilesin ki, hiçbir şey olmaz.
Ben 10 yıldır araç kamerası ile kullandım tüm araçlarımı. İki türlü bağlantı oluyor. Birisi çakmak/usb den besleme ile diğeri de sigorta kutusuna doğrudan bağlantı ile. Bilmiyorsanız veya iyi bir oto elektrikçi bulamazsanız sigortaya bağlattırmayın. Park modunu illa kullanmak istiyorum diyorsanız bunun için akü koruyucu aparatlar var, belli amperin altına düşmemesi için kendini kapatıyor. Onun harici çakmakla beslenen kameralara kimse bir şey diyemez.
Bir kaç farklı model araç kullanıcısının farklı sitelerde bu konuda araçlarının akü konusunda garanti dışı kaldığını okumuştum. Ayrıca kamera montaj konusunda çakmaklık kullanmayı düşünüyorum fakat aracımı çok kullanmadığım için park halinde olabilecek zararlarda caydırıcı olması için herhangi bir kablo bağlantısı yapmadan görüntü olması için takmayı düşünüyorum. Araç sürüş esnasında ise çakmaklığa takmayı düşünüyorum. Aslında araç kullanım dışında park halinde herhangi bir bağlantı yapmayacağım için akü ye zararı olmayacak ama ilerde akü ile ilgili olabilecek ( sonuçta 3 yıllık araç) olağan sıkıntıyı garanti dışı tutmak için kameranın varlığı sorun ederler mi emin olamıyorum cevabınız için ayrıca teşekkür ederim

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Bir kaç farklı model araç kullanıcısının farklı sitelerde bu konuda araçlarının akü konusunda garanti dışı kaldığını okumuştum. Ayrıca kamera montaj konusunda çakmaklık kullanmayı düşünüyorum fakat aracımı çok kullanmadığım için park halinde olabilecek zararlarda caydırıcı olması için herhangi bir kablo bağlantısı yapmadan görüntü olması için takmayı düşünüyorum. Araç sürüş esnasında ise çakmaklığa takmayı düşünüyorum. Aslında araç kullanım dışında park halinde herhangi bir bağlantı yapmayacağım için akü ye zararı olmayacak ama ilerde akü ile ilgili olabilecek ( sonuçta 3 yıllık araç) olağan sıkıntıyı garanti dışı tutmak için kameranın varlığı sorun ederler mi emin olamıyorum cevabınız için ayrıca teşekkür ederim
Açıkçası siz araç üzerinden kablo kesme biçme işlemi yapmayacaksınız ve servise giderken kamerayı sökerseniz servisin bir sorun çıkarmasının bence imkanı yok. Zaten çakmaklığa takılanlarda hiçbir şekilde bu durumu da yaşamazsınız, kendimde neredeyse 10 yıldır kamera kullanıyorum ve servise aracı da defalarca kamera ile götürdüm, herhangi bir şekilde kamera hakkında bir soru sorduklarını bile hatırlamıyorum.

Geri