Doludan korunmak için önlem

Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
973
Tepki puanı
2,144
Yaş
39
Konum
Kocaeli / Gebze
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Bende 4-5 ay önce ailedeki FB7yi çarşıda kuytu bir yere park edip geri döndüğümde aracın sağ arkasını avatarımdaki gibi buldum, sürtüp kaçmışlar :cautious:
Kızdım, inat ettim öyle kalsın 2 ay sonra yarımakıllının biri yine aynı yerden sürttü :ROFLMAO: İyiki öncekinde yaptırmamışım dedim kendime :)
Sizin durumda benim bayağı üst leveli tabi :)
Sizin durumunuz aslında ülkemizde normal yaşamaya çalışan insanların başına gelenlerin kısa bir özeti olmuş, yasaları uygulamakla yükümlülerin caydırıcı olmayan uygulamaları nedeniyle sıradan vatandaşın ya kendi, ya da malı sürekli zarar görüyor ve toplum olarak bunu kanıksadık, normal kabul ettik :cautious::(
Halbuki trafik kazalarında kast unsuru ciddi derece de araştırılıp ciddi maddi manevi cezalar barındırsa ve uygulansa muhtemelen bu durum bir nebze düzelecektir ama şu aşamada pek umutlu değilim.
Nihayetinde herkes sizin örneğinizdeki gibi kendi çözüm yollarını geliştirmeye çalışıyor işte :)
Almanya da yolun gidiş yönü aksine araba park etmek bile yasakmış, yani yolun sadece sağına paralel biçimde arabanın önü gidiş yönüne bakacak biçimde park edilebiliyor, eğer ters şekilde park ederseniz anında yetkililere gammazlıyorlar ve ceza geliyor hatta çekici geliyormuş. Bu sebeple almanya ya misafir olarak gidip orada otomobil kullanan ve gecenin 02:00 sinde kapılarına gelen komşularından arabayı düzgün park et diye uyarı alan arkadaşlarımız var:)

Avrupa dan gelen gurbetçi Türk hemşerilerimizin burada meydanı boş bulup nasıl araba kullandıklarını görüp küfür eden, sonra onları tatilleri bitip avrupa ya geri döndüklerinde avrupa da nasıl düzgün araba kullandıklarını görüp tekrar küfür eden arkadaşlarımız var:)

Bizim fabrikanın bir tane nakliye şöförü var yaklaşık 20-25 yıldır trafikte hiçbir kazaya karışmamış. Sürüşüne dikkat ettim bol miktarda yetenekten ve tecrübeden ibaret, kullandığı kamyonetteki yada otomobildeki sesler, çatırtı patırtı, ufak tefek arızalar hayatta dikkatini dağıtmıyor psikolojisini bozmuyor frenler bozuk olsa bile gider:) hiçbirşeye karşı yabancılık çekmiyor bu adam:), onun dışında koltuğa oturuşu direksiyonu tutuşu yada otomobil hakkında ileri düzey teknik bilgisi çokta iyi değil hatta rezalet:) demekki kaza yapmayan bir sürücü olmak o kadar zor değil.

Tabi sürücülük sadece direksiyondan sürüşten ibaret değil, trafiğe çıkacağımız uygun emniyetli tenha saati belirlemekten, otomobili kullanırken mekanik aksama verdiğimiz yıpranma miktarına kadar, hatta bagajdaki yangın söndürücünün son kullanma tarihini kontrol etmeye kadar binlerce şeyden oluşuyor sürücülük denen şey.

Onun dışında otomobil sahibi olmanın ana gereksinimi kazaya belaya tehlikeye karşı her zaman hazırlıklı olmak. Kısacası büyükler bunu şöyle özetler: otomobili olan kişinin başına herşey gelebilir. Bunu kabullenmeden otomobil sahibi olmamak lazım. Çünki trafikte çok fazla yanlış var bu yanlışlara uymamak lazım bunların ana sebebi insanların davranışları, birde bunlara kendi yanlışlarımız ve doğal olaylar geliyor yoldaki çukurlar, arabaya yıldırım düşmesi, üzerine ağaç devrilmesi, sel baskını vs. haliyle kaza bela ve tehlikeden kaçabildiğimiz kadar kaçacağız. Kasko bize her kazada yeni hatasız araba vermiyor ki, dandirikten tamir ettirip geri kakalıyor.
 

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Katılım
27 Ara 2015
Mesajlar
8,661
Çözümler
6
Tepki puanı
8,723
Konum
Konya
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Şimdi şöyle oluyor bu garajlı ev babamların evi, benim evim bu evden 50-60 metre ötede ve bahçesi garaj yapmaya müsait değil:) babam da kendi evinin dış görünümü bozulur imar planında garaj yok projeye eklettirmek gerekir ve o zamanlar mümkün değil bu, belediyede falan sıkıntı olur şikayet ederler falan filan diye böyle bir dandirik bir garaj şeyi yaptık o zamanlar, üstünü o yüzden kapatamadık, zaten bu benim arabayı çektiğim evde bahçede toplamda iki tane garaj var diğer garaj yol asfaltlanınca kot seviyesi altında kaldı, demir rampa yaptırdık seyyar onunla girip çıkılıyor ve çok zor oluyor babam rampayı koymayı unutup garaja girerken kendi arabasını kazayla 3-4 defa garaja düşürdü askıda kaldı kurtardık, aslında bende eskiden bir tane hyundai getz vardı ve yol kenarında park halinde iken 4 kere çarptılar öyle olunca park halinde sarhoş sürücülerin çarpmasından korunmak için bu garajı 2015 senesinde yaklaşık bir 10000 liraya mal etmiştik:) şu duvarı yıkmak en berbat iş en son bir patlayıcı yerleştirmediğimiz kalmıştı.

getz park halinde kazaya maruz kalmaktan nerdeyse hurdaya çıkacaktı o kadar kuytu yere çekiyorum arabayı viraj dışı da değil kör nokta hiç değil yol kenarına 3-5cm anca bırakıyorum lastik patlasa araba otursa kaporta kaldırıma değecek ama bir keresinde park halinde tofaş ile yanlayarak sarhoş ve ehliyetsiz birisi çarpmıştı ve getz in amortisör, ön aks taşıyıcı, aks rulmanı falan hepsi dağılmıştı, ikamet ettiğim bölgede deniz kenarına yakınım restoranlar kafeler falan var buraya gelen ya içki içmeye geliyor ya karı kıza saldırmaya geliyor ben bir fabrikada işçiyim içkiyle falan hiç işim olmaz arabamı çekiyordum yol kenarına sonra sarhoşun birisi gelip çarpıyordu haliyle garaj olsunda ne olursa olsun dedik tabi bu garajda yağ değiştirmek ön düzen ayarı falan yapmak pek mümkün değil, belki ilerde olur.
Size bu tarz birşey öneririm. Yer kaplamaz. Görüntüyü bozmaz. portatif-garaj.jpeg

Faaliyet ayn-ı lezzettir.
 
Katılım
12 Tem 2016
Mesajlar
39
Tepki puanı
13
ben geçen hafta sipariş verip dolubrand diye bir marka branda aldım yalnız epey pahalı 400 lira ödedim, civic FK7 epey ebatlı olduğu için SUV ebatında sipariş verdim 2 metreye 6 metre boyutlarında 8mm kalınlıkta en alt tabaka beyaz elyaf sünger orta tabakada büyük baloncuklu naylon var ve en üst tabaka da güneşten de koruması için alüminyum parlak tabaka var branda toplam 3.5kg ağırlığında otomobile bağlamak için üzerinde takılı hazır lastikli klipsleri var ve tampon köşelerine geçirmek için de lastik kemerleri var, ancak katlandığı zaman bagaja koyarsanız bagaj komple doluyor yani seyyar olarak taşıyabilseniz bile bagajda epey yer kaplıyor. Birde brandayı açmak ve arabayı örtmek 10 dakikadan fazla zaman alabiliyor katlayıp toplaması daha fena hele ıslak ise işler iyice sarpa sarıyor yani biraz zor.

Kötü yanı arabanın yanları açıkta kalıyor üstü önü ve arkası ise korunuyor. Aslında bu brandayı üreten firma Ankara Keçiören de ve sipariş verdikten sonra üretip gönderiyorlar şimdiki aklım olsa özel ebat 3 metreye 5,5 metre yaptırırdım.

eğer ceviz büyüklüğünde dolu yağar ise koruyabilir ancak portakal kadar yağarsa biraz zor. Bir miktar koruma sağladığı gerçek ancak tufan gibi yağarsa korumayacaktır.

En iyisi bahçeye üstü kapalı garaj yaptırmak ama arabayla işe gitseniz korumaz. Kaskosuz asla olmaz zaten. Üstü açık yanları kapalı bir garajınız var ise kare biçiminde kafesli ve kareleri 1.5 - 2cm ebatında metal çit teli alıp garajın üzerine halat, cırt kelepçe, kalın tel vs. ile komple çatı biçiminde çekerseniz yağmur girer ama 2cm den büyük dolu giremez nalburların çoğunda bu kafesli çit teli bulunuyor 20 metre çit teli alsanız 200 lira tutmaz genişliği 1-1,5 metre civarında onu nalburdan temin edip rulo biçiminde sarıp bagaja atıp garajın üzerini kapatabilirsiniz nakliye navlun istemez. Çit telinin üzerine kalın sera brandası çekilebilir lakin yağmur suyu ortasında üzerinde birikiyor kötü oluyor.
Hocam harikasın

MI 6 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Katılım
27 Ara 2015
Mesajlar
8,661
Çözümler
6
Tepki puanı
8,723
Konum
Konya
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Konya'da bulamadım. Yerli üretim olan bazı yerler mevcut. Ankara, İzmir, Tekirdağ/çorlu gibi. Fiyat olarak 2.000 tl civarı. Garaj sıkıntısı yaşıyanlar için pratik çözüm.
Ahmet Hocam;
Pratik, ergonomik ve güzel bir görüntüsü var.

Konya’nın sanayisi güçlü ve yelpazesi geniştir. Orada imalatı olabilir belki

Satıcısıyla ilgili bir bilginiz var mı?

Faaliyet ayn-ı lezzettir.
 
Katılım
30 Tem 2019
Mesajlar
76
Tepki puanı
57
Konum
Elazığ
Herkese iyi akşamlar aldığımdan beri kaporta ince olduğu için araca branda tarzı bir şey yaptırmak istemiştim sabahta hafif dolu yağınca işin şakaya gelmeyeceğini anladım böyle bi önlem aldım dolu için maalesef kapalı otopark olmadığı için bu tarz önlemlere mecbur kaldık.Sizce yeterli olurmu? IMG_20190830_191030.jpegIMG_20190830_182244.jpeg
 
Katılım
28 Ağu 2017
Mesajlar
68
Tepki puanı
67
Konum
Istanbul
Bu fc 5 lerin kaportası gerçekten kağıt gibi 2017 de sıfır aldığım aracim Istanbul daki dolu yağışında delik deşik oldu yaptırıp hemen sattım aracı bencede önlem almakla çok iyi düşünmüşsünüz fakat bir iki gün sonra aç kapa yapmaktan sıkılmazsınız insaAllah

SM-G930F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Geri
Üst