Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
[MENTION=3249]hexus01[/MENTION] yayınladığım dokumanda sıkma torkunun hatalı olması durumunda doğacak sonuçlar yazıyor , okumanı tavsiye ederim."Evet buji değiştirme fikrim şöyle gelişti araca 93binde zfr5j11 takılmış fakat ankara gibi karasal iklim hakim olan bir yerin aracı bende haliyle adanada olduğum için şu an araç 118binde ve buji değişimi geldiğinden araştırma içerisindeydim yabancı forumlarda bujilerin üzerinde ki ısının uzaklaştırılması ile ilgili bir başlık okudum orda 6 kodlu bujilerin performans araçları, sıcak bölgeler ve sürekli 4 bin devir kullanımlarda uygun olacağı görüşü vardı Honda vtec kullanım kılavuzunda da bu doğrulandı ve 6 kodlu 1 derece soğuk bujiye geçiş yaptım"Bujilerin performanslari kriterleri bellidir bunların içinde sıcakta yada sogukta çalışma olabilir ama sonuçta bizim ülkemiz -40 dereceyi görmüyor sabahın köründe.. Sıcaklık ile alakalı buji değişim mantığı bana göre biraz garip geldi. Bujiler yakıtta tasarruf sağlamak ve sabah ilk çalıştırmayla (ateşelem) yokuş çıkarken biraz daha performans almak için değiştirilir. bunun dışında zaten araca bi etkisi yoktur.Buna ek olarak , tırnak sayısı arttıkça ateşleme esnasında boş geçme olasılığı azalacağından çiğ atma da olmayacak, ve yakıt tasarrufu olacak. Bujilerin asıl mantığı budur. ( Genelde tek tırnak bujiler mevcut piyasada)
[MENTION=3249]hexus01[/MENTION] yayınladığım dokumanda sıkma torkunun hatalı olması durumunda doğacak sonuçlar yazıyor , okumanı tavsiye ederim.
"Evet buji değiştirme fikrim şöyle gelişti araca 93binde zfr5j11 takılmış fakat ankara gibi karasal iklim hakim olan bir yerin aracı bende haliyle adanada olduğum için şu an araç 118binde ve buji değişimi geldiğinden araştırma içerisindeydim yabancı forumlarda bujilerin üzerinde ki ısının uzaklaştırılması ile ilgili bir başlık okudum orda 6 kodlu bujilerin performans araçları, sıcak bölgeler ve sürekli 4 bin devir kullanımlarda uygun olacağı görüşü vardı Honda vtec kullanım kılavuzunda da bu doğrulandı ve 6 kodlu 1 derece soğuk bujiye geçiş yaptım"
Bujilerin performanslari kriterleri bellidir bunların içinde sıcakta yada sogukta çalışma olabilir ama sonuçta bizim ülkemiz -40 dereceyi görmüyor sabahın köründe.. Sıcaklık ile alakalı buji değişim mantığı bana göre biraz garip geldi. Bujiler yakıtta tasarruf sağlamak ve sabah ilk çalıştırmayla (ateşelem) yokuş çıkarken biraz daha performans almak için değiştirilir. bunun dışında zaten araca bi etkisi yoktur.
Buna ek olarak , tırnak sayısı arttıkça ateşleme esnasında boş geçme olasılığı azalacağından çiğ atma da olmayacak, ve yakıt tasarrufu olacak. Bujilerin asıl mantığı budur. ( Genelde tek tırnak bujiler mevcut piyasada)
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.