Civic EK Çalışmayan 2000 model civic sedan

Katılım
12 Şub 2019
Mesajlar
5
Tepki puanı
6
Konum
Amasya
Aracınız
Civic EK
Cümleten selamın aleyküm, 4 aydır yerinde yatan bir sedan 2000 model makyajli kasa civic e sahibim. Sorunu maddiyatdan dolayi ve adam akilli usta bulamayisimdan , kendi cabalarimdan çözüm arayisindayim ama daha bulamadım.
1- bujiler orjinal aynı kodlarla değişti, buji kabloları sağlam ölçü aletiyle ölçtüm.
2- akü sıfır ve marş basıyor
3- kontak terliği map sensoru boğaz kelebeği temizliği kontol ve ölçü aletleriyle ölçümünü yaptım
4- marş bobininin olduğu kısimi söküp ateşleme bobinini ölçtüm saglam
5-benzin pompası kısmını açıp pompa çalışıyormu diye kontrol ettim saglam
6- torpidonun arkasındaki benzin termigine bastim sıkıntı yok

4 aylık zaman içerisindeki bakılabilecek herşeye baktım impolizeride sağlam bu arada. Yarim depo benzin 2 dis tüp var araçda hicbir şekilde calistirmadim giv giv giv ediyor marş alacak ama bırakınca kontâgi direk çalışmadan duruyor.
Anlamadigim konu en son bıraktığımda 20 dakiklik sürüden sonra çalışıyordu 2 hafta hiç binmedim sonra birdaha hiç çalışmadı
Şuan yapacağım tek şey buji kablosunu çıkartıp tek tek cızırdama varmi bujilerde diye kontrol etmek. Yoksa benzin döküp yakacam az kaldı. Belki diyorum ateşleme bobini ölçü aletinde normal değer gösteriyor ama çalışmıyorsa olabilir yüke bindiği için.
Başka bakılacak neresi kaldı bu aracın?
Birde son zamanlarda yolda giderken bosa atinca stop etme isiklarda frene basinca stop etme sorunlari olusmaya baslamisti.
 

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Katılım
27 Ara 2015
Mesajlar
8,660
Çözümler
6
Tepki puanı
8,722
Konum
Konya
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Ve aleykümselam.
Geçmiş olsun. Adınıza üzüldüm. Bir çok ihtimali denemişsiniz. Rolantide ve frene basıldığında stop etme yapıyor, dediniz. Bence bunun üzerinde yoğunlaşmak daha isabetli olur diye düşünüyorum.
Ek olarakta bu araçların distribütör konumu çok önemli hafif yer değişikliği ateşlemeyi direk etkiliyor. Basit bir deneme ile biri marşa basarken sizde sağa sola yukarı aşağı doğru hareket ettirerek bir değişiklik varmı kontrol edebilirsiniz.
Uzun marşla araç benzin ile boğulursada çalışmaz!

Faaliyet ayn-ı lezzettir.
 

m2hamid

0
Yönetici
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
10,151
Çözümler
10
Tepki puanı
12,932
Konum
Türkiye
Ad Soyad
M2Hamid
Yaş
37
Aracınız
Civic FD6 2010
Hiç triger değişti mi? Sente atlatmış olmasın?
İngilizce’yi biraz anlayabiliyorsanız bu videoyu da mutlaka izleyin.
 
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
1,468
Tepki puanı
1,265
Yaş
30
Konum
İstanbul
Aracınız
Subap ayarı yaptirmalisiniz, hava filitre kutusunu açın ve biride direksiyona geçsin marş motoru dönerken kesik kesik içeri doğru sıkın. Marşa 10 saniyeden fazla basmayin LPG varsa arabada büyük ihtimal ondandır onu kapatin hatta tank vanasindan kapatın silindir uzerlerine gaz dolmuş olabilir yani kaçak. Bir ihtimal daha geliyor aklima ama bunları deneyin önce.

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
12 Şub 2019
Mesajlar
5
Tepki puanı
6
Konum
Amasya
Aracınız
Civic EK
Buji kablolarıni özellikle dikkat ettim, daha onceden bi forumda okumustum siralamanin degismesi ateslemeyi etkiliyor diye. Epeyce zamandır yatan bi araba olduğu için tüp yada benzin silindirde kalırmı ki çünkü en son deneme olayı 1 ay önceydi. Balata spreyi ve ateşleme bobini değiştirme olayını deneyecem.

Aklıma takılan konu bu araba en son çalışıyordu biraktiğin yerden sonra ne oldu da birdaha çalışmadı, sente atlaması olması acayip geliyor bana. Trigeri de değişmedi . Ama ben bu arızayı kendi çabalarınla çözecek.
 
Katılım
17 Ocak 2018
Mesajlar
676
Çözümler
2
Tepki puanı
611
Konum
İstanbul
Aracınız
Civic FB7 2015
Enjektörler yakıt püskürtmesi, krank konum sensörü kablolarını kontrol edin. Bunlarda sorun yoksa rölanti ayarlayıcıda sıkıntı olabilir.Geçmiş olsun.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

Emirbey26

0
Yönetici
Katılım
13 Ara 2016
Mesajlar
3,129
Çözümler
4
Tepki puanı
3,258
Konum
Çankırı
Ad Soyad
Emirbey26
Yaş
36
Aracınız
Civic FB7 2015
Bu işlemleri yaptığınız esnada bir soketi takmayı unutmuş olabilir misiniz?
 
Katılım
12 Şub 2019
Mesajlar
5
Tepki puanı
6
Konum
Amasya
Aracınız
Civic EK
Kendim arçelik servisinde calisiyrm soketler konusunda tecrübeyi epey yaşadım zamanında. Neyi nerden soktuğumu genelde ya fotoğraflarım yada bi işi yapıp diğerine geçerim. Çalışan araba durduğu yerde nasıl arıza yapar halen aklım almıyor. Hafta sonu tekrar gözden geçirecek yinede gözden kacırdığım bi yer olabilir. Enjektörlerdeki püskürtme dedi arkadaşda araba tüpte de çalışmıyor. Bu boğaz kelebeğini temizledigimde baz-ı parçaları ölçtüm onlarda sağlam gözüküyordu. Ateşleme bobini değiştirdikten sonra düzelmezse cihaza bağlatıp bakacam artik. Çünkü ustaların bakacakları her yere baktım.
 
Geri
Üst