Merhaba arkadaslar. Sunroflu cam kaldirma modulu almistim cinden. Hafta sonu takayim dedim. Paket iceriginden baglanti semasi cikti. Ayrica netten bizim aracin soketteki kablo renklerini buldum. Montaji yaptim. 4 cami bagladim. Modulun enerjisini verdim. Sokette bir kablo var anahtar takili olmasa bile enerji mevcut. Malum anahtar disardayken kitlendiginde camlari kapamasi lazim o yuzden surekli enerji lazim. Neyse bu enerjiyi verdim. Acc kontak kablosunuda bagladim. Buda kontak takildiginda sinyal veren bir kablo var. Malum kontak takildiginda surerken kapilari kitledigimde camlarim kapanmasini istemiyoruz. O yuzden bu kabloyu baglamak ondemli cunku modulu devre disi birakacak. Ve son kablo olan tetik kablosuna geldik. + ve - 2 tane tetik kablosu var. Biri indiriyor biri kaldiriyor camlari ve + yi kullandim cunku kaldirmasi lazim cami. Aracin sokettede 2 kilit kablosunu buldum. Birine dokununca kitliyor kapilari digerine dokununca aciyor. Moduldeki + tetik yani cam kaldirma ucunu aractaki sokette kilitleyen kabloya bagladim. Test ettim. Anahtari cikardim kontaktan cam dugmelerinin oldugu panelden kitleyince kapilari camlari kaldiriyor ama kumandadan kitleyince kaldirmiyor. Sebebi ne olabilir? Kapi dosemesini takmadim oyle kullaniyorum. Cunku tam kablo montaji yapmadim denemelik bagladim. Basarili olursam ilave kablolar ile yeniden baglanti yapacagim cunku cam kontrol unitesinin oralarda yer yok uzatma kablolarla kapinin icinde biryere koymak gerekiyor. Bilgisi olan daha once basarili minraj yapan varsa yardimci olursa cok senivinirim. Yoksa sokup eski haline getirecegim mecbur. Forumda bu konu hakkinda detayli aciklama yok. Yada ben bulamadim. Belki bu konu referans olur.
Lenovo P2a42 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Lenovo P2a42 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.