Selamın aleykum,
Daha önce arka balataları bulunduğum şehir olan Van'da bulabildiğim 1 - 2 markadan birisi olan Delphi ile değiştirmiştim. Çok şükür şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. ( Eylül ayı olması lazım , 85 lira balatalar + 40 lira işçilik tutmuştu. )
Şimdi sizlere sorum şu arkadaşlar : Araç 130 - 140 gibi hızlarda giderken özellikle yokuş aşağı yollarda frene bastığımda titreme ve silkelenme yapıyor. Yaklaşık 6 bin km önce aracı bakıma soktuğumda ustam ön balatalar için ben kullansam bi 5 bin daha gider demişti. Acaba balataların ömrünü tamamlamış olması bu titremeye sebep olur mu ? Araba hafif sağa çekiyor gibi geliyor bana. Yazlık lastiklere geçerken bir de rot ayarı yaptırayım diyorum. 25 bin km. dir araç bizde. Hiç rot ayarı yapılmadı. Ön balataları değiştireceğim zaten zamanı geldi. Rot ayarı + balata değişimi ile titremi problemi düzelir mi acaba ? Marka olarak forumdaki yorumlardan sonra Nissin ve TRW arasında kaldım. Nissin biraz sert , disklere zarar verebilir deniyor.
Baktığım balatalar :
www.tekelernissan.com
Otomobil OEM yedek parçaları, marka - model uyumlu OEM yedek parça çeşitleri n11'de. Uygun fiyatlı OEM Yedek parça çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
urun.n11.com