Civic Fn1 İ-shift çark içinde hata uyarısı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cihaney
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FD6 2010
Aracım 2010 Honda Civic HB 1.4 İshift - 145000 km de. Sıfırından bu yanadır bende. Aracımda bu resimdeki ışık yaktı. Otomatik vitesi N olmuyor ekranda, sadece 0 yazıyor . Marş almıyor, start düğmesi ile ateşleme yapmıyor. Frenler sert, hani yokuştan geri kaydırmamak için iki kere basarsın sertleşir öyle sertlikte, çalışmadığı için kontak.Aküden kaynaklanmıyor. Denilenler şunlar. Şanzıman sorunu,Debriaj bitmiş olabilir, sigorta atmıştır v.s v.s deniyorda deniyor. Fikri olan var mı?

arıza ekranı.jpg

Çözüm
Usta problemi cözdünmü neymiş aynı sıkıntı bendede var

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
robotun bobinleri ile ilgili sıkıntı çıktı. normalde servis robotunda olur dedi, hayret sende robotun bobininde çıktı ilk kez gördüm dedi. Bostancı Sanayi de Honda Koçarslan var. Aküsüde sıkıntılıydı benim benim tahminim muhtemelen o tetikledi ama servis alakası yok dedi. 400 robot bobinini bobinciye yaptırdım dedi, 500 akü, işçilik v.s 1300 tl verdim. Sorun bu çıktı . Ama bu kasalarda yani 2010 hb kasalarda kronik sorunmuş bu. Zaten çekici ile servise indirirken servisdeki çırak bile abi robottur kesin dedi. Ben şok olmuştum :) Olay bu.
Ad Soyad
Serdar Ahmet Selek
Aracınız
Diğer Markalar
Aynı sorunu ben de yaşadım. Yolda gidiyorken aniden dişli içinde ünlem işareti çıktı. Arabayı kapatıp açınsa düzeldi sonra biraz ilerdikten sonra tekrar yaptı. Kontağı çevirince direkt uyarı veriyor vitese geçmiyor. N de takılı kalıyor. Maslakta honda özel servise götürdüm sözde tamir ettiğini söyledi. Arabayı sanayiden çıkardığım gün aynı arızayı verdi. Bir daha aynı hatayı verirse Tcm değişmesi gerekiyor orijinali 97k diyor. Arabayı güç bela Yalovaya getirdim oradakilere göstericem. Arabayı alalı daha 2 ay olmadı. Hondadan soğuttu. Honda civic 2008 HB sport aracım.

Geri