Civic FE1 Cvt sanal vites geçişi hakkında

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Değerli arkadaşlar fe kasa 182 HP civiclerde kullanım esnasında sanalda olsa hız kavrama durumuna göre devir saati belli bi yere geldikten sonra vites atar hissiyatı verip daha alt devirlere gerileme durumu vardır. Fakat ben bir kaç kez normal sürüş modunda 80-90 km hızlarda şehir içi kullanımda iken devir saatinin örneğin 4 bin devirde attığı vites hissiyatının atmadığını fark ettim bu durum karşısında ayağımı gazdan çektiğimde veya ani gaza tekrar yüklendiğimde vites atma hissiyatı verip devir saatinin tekrar düştüğünü gördüm. Başta bahsettiğin durum hakkında yaşadığı tecrübesi olan ve fikri olan varsa belirtirse sevinirim

Teo16

0
Aracınız
Civic FK7 HB 2020
Ani Hızlanmalarda devir yükselmeye devam ediyor. Yüksek devire çıktığın da gaz vermeye biraz "S" verirseniz vites atma gerçekleşir. Yazılım sabit olarak bir devirde değiştirmiyor. Kullanım tarzınıza göre hareket ediyor.

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
ecu sizin gaza basmanıza göre cvt yi ayarlıyor yani sakin sürüşte yumusak gaza basarsanız kasnaklarda kayışlın pozisyonu yavas yavas değiştiği için vites hissiyatı olmuyor ama s de özellikle kademeli vites geçişii mevcut siz manuel vites attığınızda kayış o pozisyona geçerek hızlanmayı gerçekleştyiriyor

Geri