Civic FC5 Emniyet kemeri değişmiş ve dirençli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan linus06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
akın buyur
Aracınız
Civic FC5 2019
merhaba arkadaşlar

aracımı satmak üzereyken emniyet kemerinin değişmiş, dirençli olduğunu öğrendim. ben alırken yaptırdığım ekspertiz raporunda çıkmamıştı, ekspertiz ve satıcı sorumluluk kabul etmiyor bla bla bla.

hukuki kısmı bir tarafa bırakırsak; airbaglere, sol emniyet kemerine, göğüs ve torpidoya orjinal denildi ancak sağ emniyet kemerine farklı bir markada kullanılan kemerle değişmiş ve dirençli dediler. sadece sağ emniyet kemerinin patlamış olması saçma geldi. böyle bir sorun karşısında sadece sağ emniyet kemerini mi değiştirmem yeterli olur mu, airbag açıp açmadığını nasıl öğrenebilirim? kaza sonucunda airbag mi açtı yoksa herhangi bir şekilde sağ emniyet kemerini patlatıp değiştirdiler ve uyumsuz bir kemer olduğu için direnç mi attılar sorusu kafamı çok kurcalıyor. başına gelen varsa aydınlatabilir misiniz?

exper airbag ve kemer kontrolü yapmadı yada düzgün bakmadılar o zaman. siz kemer değişimi yapabilirsiniz ama şöylr bir durum var kemer patladıgında srs beynide değişiyor. sizin direnç sadece kemerde olmayabilir. birde normalde emniyet kemerlri kaza anında hepsi patlar bireysel olmuyor airbagler gibi. sizinki baya saçma bir durum olmuş bana göre işi bilen birininin öncesinde detaylı incelemsi lazım ona göre değişime gidilir parça olarak. son olarak kemer değişimi sonrası tekrar yeni takılan kemelerin adaptasyonunun yani tanıtılması gerekiyor

Geri