Fb7 aniden airbag lambası yandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aliy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Mustafa kılıç
Aracınız
Civic FB7 2016
Seyir halindeyken airbag lambası yandı. Kontağı kapayıp açınca gitti ama sonra tekrar yandı. Cihaza bağlayınca direksiyondaki airbag de yüksek voltaj hatası verdi. Ustanın söylemesi direksiyondan kaynaklanıyormuş. Zaten bozuk yolda hemen yanıyor ama otobanda falan yanmıyor. Direksiyon tamiri hakkında bilgisi olan var mı? Alternatif tamir seçenekleri de var mı acaba?

fx2006

0
Ad Soyad
Ahmet Mehmet
Aracınız
Civic FE1 2021
Seyir halindeyken airbag lambası yandı. Kontağı kapayıp açınca gitti ama sonra tekrar yandı. Cihaza bağlayınca direksiyondaki airbag de yüksek voltaj hatası verdi. Ustanın söylemesi direksiyondan kaynaklanıyormuş. Zaten bozuk yolda hemen yanıyor ama otobanda falan yanmıyor. Direksiyon tamiri hakkında bilgisi olan var mı? Alternatif tamir seçenekleri de var mı acaba?
aracınızın büyük ihtimal direksiyon zembereği kablosu kopmuştur direksiyonu çevirdikçe yanıp söner yani kısaca bağlantı kopup tekrar gelir buda yüksek akım uyarısı verdirir, direksiyon sökülerek bu zemberek değişiyor kendinizde yapabilirsiniz.

Ad Soyad
Mustafa kılıç
Aracınız
Civic FB7 2016
aracınızın büyük ihtimal direksiyon zembereği kablosu kopmuştur direksiyonu çevirdikçe yanıp söner yani kısaca bağlantı kopup tekrar gelir buda yüksek akım uyarısı verdirir, direksiyon sökülerek bu zemberek değişiyor kendinizde yapabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.

Ad Soyad
Ufuk
Aracınız
Civic FE1 2022
2017-2021 yıllarında 2013 Fb7 vardı bende...Sürüş esnasında , Bilgi (i-mid) ekranında airbag ( şekli çıkıyordu ) benimde yanıyordu hemen arkasından Check system uyarı yazısı çıkıyordu....koltuk altı Airbag soketlerinde mi temassızlık var acaba dedim söküp taktım geçmedi....Sonra bi kaç gün sonra kendi kendine geçti. 3 -5 ay geçiyor arada bir yanıyor sonra tekrar kayboluyordu...Anlam verememiştim.Çözmek içinde uğraşmamıştım açıkçası iş yoğunluğundan.Çünkü sürüşü etkileyen bi durum olmuyordu...Öylede sattım arabayı...alan kişiye de söylemiştim....

@fx2006 arkadaşın dediği gibi olabilir...İyi günler

Geri