Civic FB7 FB7 Ateşleme Bobini???

Ad Soyad
ENES ERATA
Aracınız
Civic FB7 2014
Arkadaşlar aracım 2014 model fb7 kasa eco elegans paket. 2 ve 4 nolu ateşleme bobinlerinde hata görünüyor. 3 adet sorum var.

1. Sorum: Sağdan mı 1 oluyor soldan mı? Yani 2 diye söktüğüm 3, 4 diye söktüğüm 1 olabilirmi bunu nasıl anlarım.

2. Sorum: Orjinal bobinlerinin markası nedir? Kodu vs. birşeyi varmı. Kendim alıp değiştirmek istiyorum.

3. Sorum: Sadece arızalı olanları değiştirmem yeterli mi yoksa buji gibi hepsini aynı anda mı değiştirmeliyim?

Sanayide ustadan fiyat aldım orjinal honda NGK marka bobinin adet fiyatına 2000₺ dediler. Totalde 8000₺ eder. Aşağıda linkini paylaştığım bobinde NGK marka adeti 1200₺, totalde 4800₺ eder. Arada bayağı bir fark var. Ama aracıma uyumlu olup olmadığını bilemiyorum.

Aracınız
Civic FD6 2011
1. Silindir Numaralandırması: Honda araçlarda silindir numaralandırması genellikle sürücü tarafından, yani sağdan sola doğrudur (eğer motor önden arkaya doğru monte edilmişse). Yani, aracının motoruna baktığında sağdaki ilk silindir 1, yanındaki 2, sonra 3 ve soldaki son silindir 4 olur. 2 ve 4 numaralı silindirler genellikle araç şemasına göre sağdan ikinci ve en soldaki silindirlere denk gelir.

2. Orijinal Bobin Markası ve Kodu: Honda'nın orijinal bobinleri genellikle NGK veya Denso markasıdır. Orijinal yedek parçalar için belirli kodları vardır. Honda'nın yedek parça kataloglarından veya yetkili servislerden tam kodu öğrenebilirsin. FB7 kasalar için genellikle NGK marka bobinler tercih edilir, ancak tam uyumlu model için yetkili bayiden teyit alman iyi olur.

3. Sadece Arızalı Bobinleri Değiştirme: Ateşleme bobinleri genellikle tümüyle değiştirilmesi gerekmeyen parçalardır; bujiler gibi hızlı eskimezler. Eğer sadece 2 ve 4 numaralı bobinlerde hata alıyorsan, yalnızca bu ikisini değiştirmen yeterli olabilir. Ancak, diğer iki bobinde de eskime belirtileri varsa, uzun vadede performansı artırmak için hepsini değiştirmeyi düşünebilirsin.

Son olarak, fiyat farkı konusunda NGK marka bobinlerin orijinal yedek parça koduyla uyumlu olup olmadığını kontrol etmen önemli. Eğer kod uyuyorsa, daha uygun fiyatlı alternatif olan NGK’yı tercih edebilirsin, ancak uyumluluğundan tam emin olmak için satıcıya veya bir uzmanına danışman
iyi olur.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
@HighOne

Fd6, Fb7 ve Fc5 araçlarda Piston/Silindir sıralaması aşağıda resimdeki gibidir.

Motoru karşınıza aldığınızda
En sol 1 den başlar. Sağa doğru 2,3,4 şeklinde gider.

Ateşleme sıralaması, 1-3-4-2 şeklindedir.

Orjinal bobinler yetkili serviste adet fiyatı 9.750 TL civarında. Yurtdışından geliyor.
Takım olarak değişmesi önerilir.

Servis fiyatları pahalı olduğu için kullanıcılar piyasadaki ngk olarak bilinen, ngk logolu yan sanayi bobinleri kullanıyorlar.

Yec flamma marka janpon üretimi kaliteli yan sanayi bulabilirseniz kullanılabilir.

IMG_20241113_222758.jpg

Son düzenleme:
Ad Soyad
ENES ERATA
Aracınız
Civic FB7 2014
Öncelikle teşekkür ediyorum yanlız sıralamanın@WeldingEngineer ; sağdan sola, @Emirbey ; ise soldan sağa doğru olduğunu söylediniz kafam biraz karıştı. Kod olarak ise birden fazla servisi aradığımda bu konuda yardımcı olmadılar. Adediniz 9500₺ olduğunu söylediler. Arada 30.000₺ gibi büyük bir rakam var. Uyumluluğundan emin olsam direk parçayı dışarıdan temin etme yoluna gideceğim ama nasıl emin olacağımı bilmiyorum.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Öncelikle teşekkür ediyorum yanlız sıralamanın@WeldingEngineer ; sağdan sola, @Emirbey ; ise soldan sağa doğru olduğunu söylediniz kafam biraz karıştı. Kod olarak ise birden fazla servisi aradığımda bu konuda yardımcı olmadılar. Adediniz 9500₺ olduğunu söylediler. Arada 30.000₺ gibi büyük bir rakam var. Uyumluluğundan emin olsam direk parçayı dışarıdan temin etme yoluna gideceğim ama nasıl emin olacağımı bilmiyorum.
Sıralama dediğim şekildedir.

Geri