FC5 aracımda bir anda yolda kaldım ve aracım gitmiyor

Aracınız
Civic FC5 2018
Sevgili arkadaşlar 2013 yılından bu yana 4. honca civic aracımı kullanıyorum. Şuan 2018 FC5 civic aracımla markette durdum tekrar hareket ettim 1 dk sonra araba bir anda yavaşladı ve yolda kaldım. R ye alıyorum geri gitmiyor. D ye alıyorum ileri gitmiyor. Hiç bir arıza lambası yanmadı. stop edip tekrar çalıştırdım ancak yine değişen birşey olmadı. Honda yol yardımı aradım beni erzurum çebiden ustaya yönlendirdiler . Kutup başının + ucunu söküp 10 dk beklememi sonrasında geri takıp denememi istedi. Aracı bir yere vurup vurmadığımı sordu. Arabanın altını kontrol ederek yağ kaçağı olup olmadığını sordu. Ancak ben hiç bir yere vurmadım. Motor yağından eksilen yok. Arabanın altında herhangi bir yağ emaresi yok . Altta görünen hiç bir şey yok . Ancak değişen bir şey olmazsa çekici ile aracı servise çektirmemi söyledi. daha önce böyle bir durum başına gelen var mı yada ne olmuş olabilir. Şanzuman zinciri kırılmış olabilir diye yazılmış. Ama aracımda öyle hareket halinde iken anormal bir ses olmadı. aniden gaza basmama rağmen aracım gazı yemedi. Vitesler değişiyor. P den R ye aldığımda arka kamera geliyor. D ye aldığımda ya da N ye aldığım da ekranda yazılar çıkıyor. Aracımın garantisi de daha geçen ay bitti. Tüm bakımları serviste yapıldı. Görüştüğüm ustaya şanzuman zincirinin kırılmış olabileceğine dair yazılar okuduğumu söylediğimde mümkün değil çünkü o zincir ömürlük dedi. Daha önce böyle birşey başına gelen varmı. Honda da iyi niyet garantisi varmı ne yapabilirim acaba .

Çözüm
Sevgili Honda sever arkadaşlarım. Aracın arızası bulundu. Son zamanlarda YouTube da çıkan videolar doğruymuş . Cvt şanzuman zincir kırmış ve eğer garanti kapsamında değerlendirmezlerse 240000 TL masrafı varmış. 2018 Eco elegance tüm bakımları eksiksiz olarak serviste yapıldı. Hatta son bakımda benzin pompasını dahi değiştirdim ki zaten arabayı çok agresif süren biride değilim. Millet drift yapıyor, gaza asılıp kalkıyor bişey olmuyor ama ne yazıkki CVT şanzuman bizi yarı yolda bırakıyor. Hemde garantisi biteli daha 1 hafta olmasına rağmen .

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Sevgili arkadaşlar 2013 yılından bu yana 4. honca civic aracımı kullanıyorum. Şuan 2018 FC5 civic aracımla markette durdum tekrar hareket ettim 1 dk sonra araba bir anda yavaşladı ve yolda kaldım. R ye alıyorum geri gitmiyor. D ye alıyorum ileri gitmiyor. Hiç bir arıza lambası yanmadı. stop edip tekrar çalıştırdım ancak yine değişen birşey olmadı. Honda yol yardımı aradım beni erzurum çebiden ustaya yönlendirdiler . Kutup başının + ucunu söküp 10 dk beklememi sonrasında geri takıp denememi istedi. Aracı bir yere vurup vurmadığımı sordu. Arabanın altını kontrol ederek yağ kaçağı olup olmadığını sordu. Ancak ben hiç bir yere vurmadım. Motor yağından eksilen yok. Arabanın altında herhangi bir yağ emaresi yok . Altta görünen hiç bir şey yok . Ancak değişen bir şey olmazsa çekici ile aracı servise çektirmemi söyledi. daha önce böyle bir durum başına gelen var mı yada ne olmuş olabilir. Şanzuman zinciri kırılmış olabilir diye yazılmış. Ama aracımda öyle hareket halinde iken anormal bir ses olmadı. aniden gaza basmama rağmen aracım gazı yemedi. Vitesler değişiyor. P den R ye aldığımda arka kamera geliyor. D ye aldığımda ya da N ye aldığım da ekranda yazılar çıkıyor. Aracımın garantisi de daha geçen ay bitti. Tüm bakımları serviste yapıldı. Görüştüğüm ustaya şanzuman zincirinin kırılmış olabileceğine dair yazılar okuduğumu söylediğimde mümkün değil çünkü o zincir ömürlük dedi. Daha önce böyle birşey başına gelen varmı. Honda da iyi niyet garantisi varmı ne yapabilirim acaba .
Malesef bu ihtimal de var tabi. Eğer halat koptuysa gaz verdiğinizde metal sesleri gelmesi lazım. Böyle bir ses var mı?

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
@gozyasi05 geçmiş olsun hocam, zincir ömürlük değil. Fc5 düz motor kasanın zinciri çok dayanıklı değil. Turbo modellerinin zinciri dayanıklı. İlk akla gelen aktarma organlarında bir problem var gibi duruyor.

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
cok buyk ihtimal zincir gibi duruyor. geçmiş olsun yaklasık 100 bin civarı tutuyor zincir revisyonu tambur vs de sorun varsa bu miktar artabilir.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Ses duymadığınızı söylüyorsunuz.
Aracınızda elektronik bir durum da olabilir. Hemen halat olduğunu düşünmeyin.
En güzeli servise çektirip arıza tespit cihazına baglattirin. Halat koparanlarda arıza lambaları yanıyor diye hatırlıyorum.
Aracınız kaç km.de, şanzıman yağ bakımları kaç km.de nerede yapılmış?

Ad Soyad
Güvenç Akın
Aracınız
Civic FC5 2020
çok geçmiş olsun. böyle vakaları duyunca manuelini kullandığıma şükür ediyorum. İstanbul trafiğinde her ne kadar yorucu olsa da.
umarım çok az bir masrafla kurtulursunuz.

Aracınız
Civic FC5 2018
Ses duymadığınızı söylüyorsunuz.
Aracınızda elektronik bir durum da olabilir. Hemen halat olduğunu düşünmeyin.
En güzeli servise çektirip arıza tespit cihazına baglattirin. Halat koparanlarda arıza lambaları yanıyor diye hatırlıyorum.
Aracınız kaç km.de, şanzıman yağ bakımları kaç km.de nerede yapılmış?
Tüm bakımlar hep yetkili servislerde yapıldı . Daha 90 bin bakımını yaptıralı 2 ay oluyor

Geri