Sevgili arkadaşlar 2013 yılından bu yana 4. honca civic aracımı kullanıyorum. Şuan 2018 FC5 civic aracımla markette durdum tekrar hareket ettim 1 dk sonra araba bir anda yavaşladı ve yolda kaldım. R ye alıyorum geri gitmiyor. D ye alıyorum ileri gitmiyor. Hiç bir arıza lambası yanmadı. stop edip tekrar çalıştırdım ancak yine değişen birşey olmadı. Honda yol yardımı aradım beni erzurum çebiden ustaya yönlendirdiler . Kutup başının + ucunu söküp 10 dk beklememi sonrasında geri takıp denememi istedi. Aracı bir yere vurup vurmadığımı sordu. Arabanın altını kontrol ederek yağ kaçağı olup olmadığını sordu. Ancak ben hiç bir yere vurmadım. Motor yağından eksilen yok. Arabanın altında herhangi bir yağ emaresi yok . Altta görünen hiç bir şey yok . Ancak değişen bir şey olmazsa çekici ile aracı servise çektirmemi söyledi. daha önce böyle bir durum başına gelen var mı yada ne olmuş olabilir. Şanzuman zinciri kırılmış olabilir diye yazılmış. Ama aracımda öyle hareket halinde iken anormal bir ses olmadı. aniden gaza basmama rağmen aracım gazı yemedi. Vitesler değişiyor. P den R ye aldığımda arka kamera geliyor. D ye aldığımda ya da N ye aldığım da ekranda yazılar çıkıyor. Aracımın garantisi de daha geçen ay bitti. Tüm bakımları serviste yapıldı. Görüştüğüm ustaya şanzuman zincirinin kırılmış olabileceğine dair yazılar okuduğumu söylediğimde mümkün değil çünkü o zincir ömürlük dedi. Daha önce böyle birşey başına gelen varmı. Honda da iyi niyet garantisi varmı ne yapabilirim acaba .