Fc5 LPG yağda benzin kokusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gencico
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FC5 2017
Arkadaşlar iyi akşamlar. 2017 Civic Eco exe aracımda yağ çubuğunda benzin kokusu fark ettim.Forumlarda biraz bakındım kimisi sekmarda problem var diyor kimisi contalarda aman ha diyor kimisi de soğuk havalarda motor isinana kadar normal diyor. Turbo modellerde bayağı şikayet var ama bizim araçlarımız için bulamadım. Başına gelen var mı ? Yağı 1000 km önce değiştim motul 0 20 koyuyorum araç 90000 km de. Ayrıca hafta içi araç isinana kadar oluşan garip bir ses nedeniyle ustaya gösterdim pek bişey diyemedi bırak kalsın dedi. Onun bununla bi alakası var mı bilmiyorum motor ısınınca düzeliyor.
Not yaklaşık 2 aydır hiç tüpte kullanmadim yakıt sarfiyatı normal seviyelerde

SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Bu sıkıntıya yol açan belirli şartlar vardı, soğuk motorla kısa mesafe sürüşler yapmak mesela, enjektörler silindirin içinde olduğu için püsküren yakıt motor soğuk olduğu zaman zengin karışımla çalışırken segmanlardan aşağı akıyor.

Birde bunun çözümü vardı, yağ seviyesi hiç yükselmesin diye haftada bir 15 günde bir 40-50km uzun yol yaparsanız iyice ısınan 90-100 derecelere ulaşan motor yağı içerisindeki benzin buharlaşıp karter havalandırmasından emme ye verilip kayboluyor denilmişti. (Alıntıdır)

- 1.5 turbo için daha önceki konularda bahsi geçmişti. Genel olarak normal kabul ediliyordu. Ben alıntı yazıyı asıl sebep olarak düşünüyorum. Lpgli araçlarda devamlı benzinde kullanılırsa azda olsa aynı durum söz konusu olabilir. (Soğuk havada daha çok gözleniyor.) Bu konudan sonra lpgli araçlarda koku denemesi yapan üyeler benzer durumu farketmişlerdi.

Aracınız
Civic FC5 2017
Bir kaç ustaya sordum böyle bir durumun normal olmadığını söylediler hatta ciddi bir durum olacağını ifade ettiler. Ne yapsam bilemedim

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Bir kaç ustaya sordum böyle bir durumun normal olmadığını söylediler hatta ciddi bir durum olacağını ifade ettiler. Ne yapsam bilemedim

- Ustalar ciddi bir durum diyor ise onu daha açık bir şekilde ifade etmesi gerekiyor. Bültenleri takip ediyoruz. Araç eski değil. Yakıt sarfiyatı artar, performans düşer, yağ seviyesi durduk yere çok artar, Ltf değeri ciddi oranda yüzde farkı oluşur ise benzin kokusunu ciddiye alırdım.
- Soğuk motor sesi için subap ayarı ve boğaz kelebeği temizliği en son ne zaman yapıldı sorgulanabilir. İlk marşta rahat çalışıyor mu takip edilebilir.

Aracınız
Civic FC5 2017
- Ustalar ciddi bir durum diyor ise onu daha açık bir şekilde ifade etmesi gerekiyor. Bültenleri takip ediyoruz. Araç eski değil. Yakıt sarfiyatı artar, performans düşer, yağ seviyesi durduk yere çok artar, Ltf değeri ciddi oranda yüzde farkı oluşur ise benzin kokusunu ciddiye alırdım.
- Soğuk motor sesi için subap ayarı ve boğaz kelebeği temizliği en son ne zaman yapıldı sorgulanabilir. İlk marşta rahat çalışıyor mu takip edilebilir.
Erzurum'da ikamet ediyorum net olarak bişey diyemediler arabanın çalışmasında yakıt tüketiminde vs hiçbir sorun yok arabayı bırak bakalım diyorlar hocam 3 farklı usta aynı şeyi söyledi normal değil birakicaksin bakicaz

Aracınız
Civic FC5 2017
Biraz önce başka bir 2019 Civic de baktım benimkine nazaran az da olsa benzin kokusu var.Kronik bir sorun olabilir sanırım. Ayrıca deneme amaçlı tüpte uzun mesafe kullanınca koku hemen hemen kalmıyor

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Biraz önce başka bir 2019 Civic de baktım benimkine nazaran az da olsa benzin kokusu var.Kronik bir sorun olabilir sanırım. Ayrıca deneme amaçlı tüpte uzun mesafe kullanınca koku hemen hemen kalmıyor

Aynı kasa araçlara bakmak daha mantıklı geliyor. Sorduğunuz ustalar Honda ustası değil diye düşünüyorum. Bıraksan ne olacak? Motoru parçalayıp segmanları ölçüp tekrar mı toplayacaklar? Çok garip bir durum.

Turbey

0
Aracınız
Arabani ustaya filan birakma bilmeden sagini solunu karistirirlar .

Aracınız
Civic FC5 2017
Aynı kasa araçlara bakmak daha mantıklı geliyor. Sorduğunuz ustalar Honda ustası değil diye düşünüyorum. Bıraksan ne olacak? Motoru parçalayıp segmanları ölçüp tekrar mı toplayacaklar? Çok garip bir durum.
2 tanesi honda servisten ayrılma usta.Baktigim araç aynı donanım aynı kasaydi zaten.Hocam usta bulmak gerçekten çok zor servise de gitmiyorum genelde bakimlarida dışarda yaptırıyorum. Benim düşüncem bu sorun araçların hepsinde var soğuk-kisa mesafede belirginleşiyor kimse açıp yağa bakmadigindan önemsemiyor. Benimde tesadüfen oldu zaten.Aracimda sorun olmadığını düşünerek bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim..

Geri