Fd6'ların motor ömrü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan onurg28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Onur gürgün
Aracınız
Civic FD6 2010
Yeni bir fd6 sahibiyim aracimi yeni aldim aracimin km si 345 bin kmde km konusunda cok takintili olmadigim icin bu araci satin aldim fakat kac km gider bu araclar bakimi yapildigi taktirde tabi kimse icten yanmali motorlar icin bir deger bicemez fakat tecrubelerinize dayanarak ortalama degerleri merak ediyorum herkese iyi forumlar.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Yeni bir fd6 sahibiyim aracimi yeni aldim aracimin km si 345 bin kmde km konusunda cok takintili olmadigim icin bu araci satin aldim fakat kac km gider bu araclar bakimi yapildigi taktirde tabi kimse icten yanmali motorlar icin bir deger bicemez fakat tecrubelerinize dayanarak ortalama degerleri merak ediyorum herkese iyi forumlar.
Tamamen kullanım ve bakımla alakalı.
Aracın geçmişini bilmek lazım.
Kimi 10w40 yağ kullanır. Kimi 5w30, 5w40 full sentetik kaliteli yağ kullanır. 8 binde yağ değişen de var, 13-14 binde değişen de var. Kimi çeşme suyu koyar, kimi kaliteli antifriz. Bunlar motor ömrünü ciddi oranda etkiler.

27 bin km.de rektefiyeye giren de gördüm.
450-500 bin km. Sorunsuz kullanan da.

Ortalama 300-350 bin arası genelde motor yaptırılmış hondalar mevcut

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Aracınız hayırlı olsun.

Aracınızın yağını 5w40 olarak motul, mobil, liqui Molly gibi kaliteli yağlarla değişimini yaptırın, eksiltme hususunu takip edin. yağ ve hava filtresini mann tercih edin.

Soğutma suyunu komple boşaltarak kaliteli bir antfrizle değiştirin.
Termostat, hararet, ısı müsürü, devir daim vs. Hepsini bir kontrol ettirin. Hondalar genelde bakımsızlık sebebiyle hararet dolayısıyla motor yiyor.

Son düzenleme:
Ad Soyad
Onur gürgün
Aracınız
Civic FD6 2010
Cevabiniz icin tesekkur ederim emir bey.
Suanda aracta eksozda mavi duman yağ cubuğunda üfleme gorulmuyor bakalim ben alir almaz sanziman yaği filtreler antifiriz birde 5/30 castrol yağ ile bakimini yaptirdim fakat ilk araci alip memlekete donerken 300 km bir yol yaptım aracin yağ cubugunun ucuna degıyordu sadece yağ aracimda yağ kacagi var yere damlatmiyor ama külbütor kapak contasindan sizdiriyor burdaki ustam oyle soyledi ustanin musaitliginde contayi degistiricez sadede contadan bukadar eksiltme normalmidir?

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Cevabiniz icin tesekkur ederim emir bey.
Suanda aracta eksozda mavi duman yağ cubuğunda üfleme gorulmuyor bakalim ben alir almaz sanziman yaği filtreler antifiriz birde 5/30 castrol yağ ile bakimini yaptirdim fakat ilk araci alip memlekete donerken 300 km bir yol yaptım aracin yağ cubugunun ucuna degıyordu sadece yağ aracimda yağ kacagi var yere damlatmiyor ama külbütor kapak contasindan sizdiriyor burdaki ustam oyle soyledi ustanin musaitliginde contayi degistiricez sadede contadan bukadar eksiltme normalmidir?
Eğer contada bariz bir yırtılma yoksa bukadar olmamalı.

Aracı düz bir zeminde en az 30 dk bekletip seviyeyi ölçün. Sabah ilk marştan önce bakarsanız daha sağlıklı olur.

Yağ çubuğundaki peteklerin dolu olması lazım. Seviyeyi doğru ölçmenize rağmen çubuğun ucundaysa bu şekilde aracı kullanmayın.
Bujileri söküp kontrol edin yağlanma kararma camurlasma varsa piston yağ sekmanlari aşınmış olabilir.

Pcv valfini kontrol ettirin. Muhtemelen değişmemiş ve bozuktur.
Külbütör kapak contasini yenileyin.
(Contayi yenilerken subap ayarı yaptırmakta fayda var.)

images (8).jpeg

Son düzenleme:
Ad Soyad
Onur gürgün
Aracınız
Civic FD6 2010
Tesekkur ederim cevabiniz icin.
Çubugun ucu ile full cizgi arasinda kac ml yağ vardir?

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Tesekkur ederim cevabiniz icin.
Çubugun ucu ile full cizgi arasinda kac ml yağ vardir?
O kadarını bilemiyorum malesef. Ama yagi yeni değişmiş bir Fd6 'nın seviyesinin yukarıda attığım resimdeki gibi olması gerekir.

Aracın km.sine göre 10 bin km.de 0.5-1 litre eksiltmesi normal karşılanabilir. Fakat 300 km.de bu kadar olmamalı

Ad Soyad
Onur gürgün
Aracınız
Civic FD6 2010
Yok yanlis ifade ettim sanirsam alir almaz degisemedim onceki sahibinden kalma yag ile 300 km yol geldim gelir gelmez yagi degistirdim suana kadar 300 km yol yaptim yagda eksilme yok

Aracınız
Civic FC5 2020
Hayırlı olsun ben 187 bin km sorunsuz kullandım ama bakımlarını hiç geciktirmedim filtreler hariç bütün parçaları servisten orjinali ile değiştirin dışarıdaki hiçbir parça orijinal gibi olmuyor tavsiye etmem özellikle antifriz zaten 5 yılda bir değişiyor orijinal koyunca siz riske atmayın 3 yıl da bir değiştirin emir Beyin dediklerini uygulayın sorunsuz yıllarca kullanırsınız BİİZNİLLAH

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracınız
Civic FD6 2009
Ne demiş soichiro honda; Km yaptığın yolu gösterir motorun ömrünü değil :D

Motor ömrü kullanıma bağlı bir durum, sürekli şehir içi kullanılan bir motor ile uzun yolda kullanılan motorun ömrü aynı olmaz burada yapılan bakımların ve malzeme kalitesininde önemi var.

Ben190 binde otomatik fd6 sattım 5w30 kullandım sürekli gram yağ yakma yoktu. Hatta 4 litre koyar 4.5 litre alırdım:D Bu şakaydı.

Çevremdede hiç motoru yapılan fd6 veya fb7 görmedim. Ama 500 binleri rahat devireceğini düşünüyorum .

Geri