Fe Honda civic Stop eden araçtan gelen çıt çıt sesleri

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Herkese selamlar 2022 model fe kasa aracım genellikle kapalı garajda durur ve gerekmedikçe kullanmam. Dün kısa süre için yakıt almak amacıyla istasyona gidip geldiğimde yaklaşık 15 dk kullanım sonra aracı tekrar park edip stop ettiğimde motor bölümünden daha önce duymadığım çıt çıt sesleri geldiğini duydum. Bu sesleri yazın daha fazla kullanımda hatta aralıksız 1000 km civarı yaptığım yolculuk sonunda stop ettiğimde dahi duymamıştım. Bu konu ile ilgili benzer sesleri bir çok farklı araç kullananlarında duyduğunu araştırma sonucu öğrendim. Fakat asıl sormak istediğim havaların daha sıcak olduğu ve kullanımın daha fazla olduğu zamanlarda duymadığım bu sesin 15 dk kullanım sonrası duyulması tuhaf geldi. Havaların soğuk olması ve aracımın uzun süre kullanmamanın ardında kullanmamdan kaynaklı olabilir mi ve bu durum normal mi ?

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Herkese selamlar 2022 model fe kasa aracım genellikle kapalı garajda durur ve gerekmedikçe kullanmam. Dün kısa süre için yakıt almak amacıyla istasyona gidip geldiğimde yaklaşık 15 dk kullanım sonra aracı tekrar park edip stop ettiğimde motor bölümünden daha önce duymadığım çıt çıt sesleri geldiğini duydum. Bu sesleri yazın daha fazla kullanımda hatta aralıksız 1000 km civarı yaptığım yolculuk sonunda stop ettiğimde dahi duymamıştım. Bu konu ile ilgili benzer sesleri bir çok farklı araç kullananlarında duyduğunu araştırma sonucu öğrendim. Fakat asıl sormak istediğim havaların daha sıcak olduğu ve kullanımın daha fazla olduğu zamanlarda duymadığım bu sesin 15 dk kullanım sonrası duyulması tuhaf geldi. Havaların soğuk olması ve aracımın uzun süre kullanmamanın ardında kullanmamdan kaynaklı olabilir mi ve bu durum normal mi ?
Merhaba. Cevabı kendiniz vermişsiniz. Tam da bahsettiğiniz gibi. Soğuk hava etkisi ile metal aksam daha hızlı soğuduğu için bu gibi sesler çıkıyor. Yazın da aracın soğuması daha uzun zaman alıyor. Şoklanma gibi düşünün.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Bahsetiğiniz sesler kışın çok daha makul sıcaklığa sahip Adanamızda patronumuzun 2024 model ve çok daha soğuk çalışan 2023 model Bmw 740d sinden bile geliyor bu durum çok daha soğuk illerde ve çok daha sıcak çalışan turbo benzinli araçta dahada fark edilir olacaktır, bu gibi seslerin özellikle bu mevsimlerde duyulması gayet normal bence.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Cevaplar için çok teşekkür ederim belirttiğim gibi ağustosun sıcağında toros dağlarını aşıp Antalya ya gittiğimde bile duymayınca son olarak 15 dk kullanım sonunda fark edince garipsedim işin açıkçası. Sanırım uzun süre park halinde kullanılmadan durması akabinde 15 dakika da olsa kullanılması sonrası ayrıca havaların soğuk olması etkiledi sanrım

Ad Soyad
Emre ALPAKAN
Aracınız
Civic FE1 2021
Sebebi kesinlikle egzoz sicakta genlesiyor, stop ettikten sonra soğumaya başlıyor

Geri