Civic FE1 Fren pedalı sesi?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Arkadaşlar fe kasa civic kullanıyorum daha önce bu ses varmıydı bilmiyorum hiç dikkat etmemiştim fakat dün aracı çalıştırdığımda rölantide iken frene basınca pedal bölgesinden hafif tıs sesi geldiğini duydum her frene basıp çektiğimde bu ses gelmekte aynı model araçlarda bir kaç baktım benzer sesler geldiğini duydum fakat emin olmak için sormak istiyorum bu sesi araçlarında test edebilecek var mı acaba cevap verirseniz memnun olurum sese ait video atıyorum yakın çekim olduğu için ses yüksek gelmiş olabilir fakat oturma mesafesinden daha hafif duyulmakta sesli ordamda duyulmuyor fakat kapalı otopark olduğu için sesler net geliyor malesef

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Yok mu acaba bir fe kullanıcısı arkadaş bu konuda tecrübesini paylaşsa çünkü bir kaç yerde araştırdım fren servosu arızası olabilir ve çok pahalı bir parça eğer böyle bir durum ise servisle ciddi tartışma içine gireceğim. Mevcut videoyu yetkili servis ustama ilettim normal cevabını aldım fakat aynı model bir kaç araçta ta buna benzer ses var fakat benim ki kadar yüksek değil sesler. Bu seslerin vakum odası hava kaçırma durumundan olduğunu araştırma sonunda öğrendim. Ayrıca aracım 12 bin km de aldığım günden beri sabahları aracı çalıştırmak istediği de sesten hariç fren pedalı çok sert oluyor araç çalışınca yumuşuyor konu fren olunca insan endişe ediyor deneme test etme imkanı olan arkadaşlardan tecrübelerini bekliyorum teşekkürler

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim sormak istiyorum ses yüksekliği aynı mı acaba tekrar bi video çektim onuda paylaşacağım onuda dinlermisiniz rica etsem

videonuzu indirip hususi iyide kulaklıkla dinledim kaygılanmayın hocam birebir aynı ses ve ses seviyesinde bendede.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
videonuzu indirip hususi iyide kulaklıkla dinledim kaygılanmayın hocam birebir aynı ses ve ses seviyesinde bendede.
Sağolun hocam ilginiz için ben yinede güncel bir video çektim yüklüyorum müsait olduğunuzda dinlerseniz memnun olurum fedala basınca hava sesi akabinde pedalı bırakınca arkadan bir tın seside duyulmakta fark ettiyseniz

Geri