Hava ve yağ filtresi marka karşılaştırma?

Selamlar. Daha önce kullanılıp tecrübe eden tüm arkadaşların farklı bir kaç marka filtre arasında kıyaslama yaparak bilgi paylaşması adına konu açtım. Hava filtresi için pek çok marka ürün mevcut ama yazdığım üç marka için pek çok Forumda tartışma olmuş burada güncel dönüşler yapabilir miyiz?
Hava filtresi;
-Mahle
-Filtron
-Blueprint
Yağ filtresi için;
-Mahle
-Mann
Farklı markalar öneren olacaktır ama şu an seçenekleri bulunan erişebildigim ürünler bunlar. Bunlar arasında tercih sırası yapabilir miyiz? Fiyat değil kalite önemlidir.

Ad Soyad
Y.Koyu
Aracınız
Civic aracım yok
2004 accord aracım için stokta varsa ne parça olursa olsun daima bu siteden sipariş veririm. Yağ, hava ve polen filtrelerini Blueprint kullanırım. Yaşadığım yer aşırı tozlu olduğu için senede 2 kere yağ bakımı, 3-4 kez de hava ve polen filtresi değişimi yaparım.
Blueprint ile hiç bir sorun yaşamadım.

Ad Soyad
Burhan KARAKUŞ
Aracınız
Honda CRV
Kafama takılan önemli bir detay daha oldu; yağ filtresi konusunda araca uygunluk çok önemli. Özellikle dizel motor için bypass valfi açma basıncı bar değeri oe ile uyumlu olması gerekli. X marka bir filtre bypass valfi açma basıncı 1 bar olsun; senin aracın için gereken değer 2 var ise nanay gülüm nanay. Şimdi yukarıdaki ve benzeri sitelerde satılan parçalar OEM numaraları ile belirtiliyor. Bu numaralara göre tamamen güvenle alabilir miyiz? Ben mesela kendi 1.6 idtec 88kw motorumun yağ filtresi bypass valfi açma basıncı kaç bar bilmiyorum nereden öğrenebilirim?

Ad Soyad
Y.Koyu
Aracınız
Civic aracım yok
O kadarını bilemiyorum. Ben aracı aldığımda yağ filtresi purfluxdü. Hava filtresi mann. Değişimden sonra, sıcak soğuk motor çalışma sesinde, gidişinde hiç bir farklılık gözlemlemedim. Bu yüzden 2 senedir Blueprint ile devam ediyoruz. Anladığım kadarıyla aracınız yeni nesil dizel, bu yüzden maceraya gerek yok bence. Yağ filtresi servis ürünü olmalı veya bahsettiginiz değerleri öğrenip ona uygun bir markanın filtresi kullanılmalı.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Selamlar. Daha önce kullanılıp tecrübe eden tüm arkadaşların farklı bir kaç marka filtre arasında kıyaslama yaparak bilgi paylaşması adına konu açtım. Hava filtresi için pek çok marka ürün mevcut ama yazdığım üç marka için pek çok Forumda tartışma olmuş burada güncel dönüşler yapabilir miyiz?
Hava filtresi;
-Mahle
-Filtron
-Blueprint
Yağ filtresi için;
-Mahle
-Mann
Farklı markalar öneren olacaktır ama şu an seçenekleri bulunan erişebildigim ürünler bunlar. Bunlar arasında tercih sırası yapabilir miyiz? Fiyat değil kalite önemlidir.
Yağ filtresi olarak bu 3 markayı da farklı zamanlarda kullandım ve kalite olarak küçük nuanslara dikkat ederek orjinale yakınlık konusunda kendi tecrübem,
Mann (Made in Germany uretimliler)
Mahle
Blueprint
olarak belirtebilirim.
Ama bu 3 markada sahte olmadığı sürece sizi uzmeyecektir, kullanımlarim sirasinda hicbirinde bir sorun yaşamadım. (Uzun süre Mann kullandım, yaklaşık 8-9 degisimi Mann ile yapmisimdır, birkaç kere Mahle, 2-3 kere de Blueprint kullandim diye hatırlıyorum).
Yeterki 10bin km.den uzun bakım aralığı olmasın.

Yanlız Mann filter'in şu anda Made in BA yazılı ürünleri piyasada satıliyor ve uzerinde bir barkod/tarih damga ve etiketi olmadığı için su anda kullanmıyorum. Uzun süre farklı Civic araçlarımda Made in Germany etiketli olan Mann kullandım ve montajda oturduğu dişli yuvanın orijinal filtreden daha sıkı olduğunu yağı degistiren ustalar belirtmisti. Önemli bir durum degil ama kalite konusunda ince bir ayrıntı diyebilirim.

Basınç konusunda ise bu markalar fabrika tarafında belirtilen kriterlerde belirli olan basınç aralığında çalışmak zorundalar, aksi durumda kısa sürede yağ basınç hatası ile arıza ışığı yanacaktır. Kendi adıma bu 3 markada da bununla karşılaşmadım.

Hava filtresi olarak ise uzun süre hem FD6 hemde FB7de Mann kullandım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadim (hatta Mann'da FD6da km olarak 15binde degistirmisti birkaç kere) Blueprint kullandim ve Mann'dan sonra orjinale en yakin diye diyebilirim. Blueprint'te de bir sorun yaşadığımi hatırlamıyorum.

Ad Soyad
Burhan KARAKUŞ
Aracınız
Honda CRV
Aracımın motoru 1.6 idtec 88kw 120 beygirlik versiyonu. Ben hava ve yağ filtresi olarak yine Alman üretimi diye mahle düşünüyorum ama emin değilim. En iyisi orjinal ürün ama servis dışarı filtre satmıyor illa kendi takacak işçilik alacak. Hava filtresi için cepoto.com da mann yok filtron var mahle alsam nasıl olur?

Geri