Selamlar. Daha önce kullanılıp tecrübe eden tüm arkadaşların farklı bir kaç marka filtre arasında kıyaslama yaparak bilgi paylaşması adına konu açtım. Hava filtresi için pek çok marka ürün mevcut ama yazdığım üç marka için pek çok Forumda tartışma olmuş burada güncel dönüşler yapabilir miyiz?
Hava filtresi;
-Mahle
-Filtron
-Blueprint
Yağ filtresi için;
-Mahle
-Mann
Farklı markalar öneren olacaktır ama şu an seçenekleri bulunan erişebildigim ürünler bunlar. Bunlar arasında tercih sırası yapabilir miyiz? Fiyat değil kalite önemlidir.
Yağ filtresi olarak bu 3 markayı da farklı zamanlarda kullandım ve kalite olarak küçük nuanslara dikkat ederek orjinale yakınlık konusunda kendi tecrübem,
Mann (Made in Germany uretimliler)
Mahle
Blueprint
olarak belirtebilirim.
Ama bu 3 markada sahte olmadığı sürece sizi uzmeyecektir, kullanımlarim sirasinda hicbirinde bir sorun yaşamadım. (Uzun süre Mann kullandım, yaklaşık 8-9 degisimi Mann ile yapmisimdır, birkaç kere Mahle, 2-3 kere de Blueprint kullandim diye hatırlıyorum).
Yeterki 10bin km.den uzun bakım aralığı olmasın.
Yanlız Mann filter'in şu anda Made in BA yazılı ürünleri piyasada satıliyor ve uzerinde bir barkod/tarih damga ve etiketi olmadığı için su anda kullanmıyorum. Uzun süre farklı Civic araçlarımda Made in Germany etiketli olan Mann kullandım ve montajda oturduğu dişli yuvanın orijinal filtreden daha sıkı olduğunu yağı degistiren ustalar belirtmisti. Önemli bir durum degil ama kalite konusunda ince bir ayrıntı diyebilirim.
Basınç konusunda ise bu markalar fabrika tarafında belirtilen kriterlerde belirli olan basınç aralığında çalışmak zorundalar, aksi durumda kısa sürede yağ basınç hatası ile arıza ışığı yanacaktır. Kendi adıma bu 3 markada da bununla karşılaşmadım.
Hava filtresi olarak ise uzun süre hem FD6 hemde FB7de Mann kullandım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadim (hatta Mann'da FD6da km olarak 15binde degistirmisti birkaç kere) Blueprint kullandim ve Mann'dan sonra orjinale en yakin diye diyebilirim. Blueprint'te de bir sorun yaşadığımi hatırlamıyorum.