Honda civic f6 savrulma problemi

Ad Soyad
Orhan Atakan
Aracınız
Civic FD6 2009
Selamünaleyküm
Araç çukura girdiğinde arka taraf savuruyor problem amarsitör mü z rot mu veya başka bir şey mi.
Ayrıca araç 0172 hatası veriyor ara sıra siliyorum ilerleyen zamanlarda tekrar çıkıyor. LPG de kullanıyorum. LPG enjektör veya başka ne olabilir. Afr diye diye birşeyler okudum onunla alakalı olabilir mi. Buji bobin yeni değişti.
Lpg ile alakalı ise Ankara da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı. Teşekkürler

Aracınız
Civic FD6 2011
Aracın çukura girdiğinde arka tarafın savurması genellikle amortisör veya arka süspansiyon elemanlarının bir problemiyle ilgili olabilir. Arka amortisörlerin durumu zayıflamış olabilir ya da z rotları (arka denge çubuğu bağlantıları) veya diğer süspansiyon parçaları aşınmış olabilir. Amortisörleri ve z rotları kontrol ettirmen faydalı olur. Ayrıca lastiklerin durumu ve hava basınçları da bu tarz savrulmaları etkileyebilir.

0172 hatası (P0172 - "System Too Rich" kodu), genellikle yakıt-hava karışımının fazla yakıt içerdiğini gösterir. LPG'de AFR (Air-Fuel Ratio) ayarı bozulmuş olabilir veya LPG enjektörleri olması gerekenden fazla yakıt gönderiyor olabilir. Bu durum, yanlış kalibre edilmiş bir LPG sistemi ya da sızdıran bir enjektör gibi LPG sistemine özgü parçalardan kaynaklanabilir. AFR ayarı veya LPG regülatörü ile ilgili bir sorun olup olmadığını iyi bir LPG ustasına göstermen faydalı olur.

Geri