Honda Civic fd6 yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Atakannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Orhan Atakan
Aracınız
Civic FD6 2009
Selamünaleyküm honda civic fd6 farlarda ve tavan lambasında titreme veya dalgalanma var. Akü iyi dediler. Başka ne tür arıza vardır en azından elektrikciye gittiğimde sırasıyla baktırayım. Ayrıca bazen 172 hata kodu veriyor odb ile sıfırlıyorum. Sadece motor ışığı yanıyor gidişinde falan bir problem olmuyor. 4 bobin 4 Buji değişti. Arızayı LPG demi arayıp göstereyim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Selamünaleyküm honda civic fd6 farlarda ve tavan lambasında titreme veya dalgalanma var. Akü iyi dediler. Başka ne tür arıza vardır en azından elektrikciye gittiğimde sırasıyla baktırayım. Ayrıca bazen 172 hata kodu veriyor odb ile sıfırlıyorum. Sadece motor ışığı yanıyor gidişinde falan bir problem olmuyor. 4 bobin 4 Buji değişti. Arızayı LPG demi arayıp göstereyim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum
P0172 olarak değerlendirdim.
Bu zengin karışım hatasıdır.
Birçok sebebi olabilir.

Başlıca sorunlar:
1-Oksijen sensörleri
2-Pcv valfi
3-Maf sensörü
4-Vuruntu sensörü
5-Enjektor sorunları
6-Motor Kulakları (Titreme sorununda)
7-Map sensörü
8-Lpg ayarsızlığı. (Benzin trim degerlerinde problem yoksa iyi bir afr ayarı yapılarak çözülür.)

Daha da sayılabilir.
Sürekli bu kodu alıyorsanız araç düzensiz çalıştığı için titreşime sebep oluyor olabilir.

Eğer benzinde ve LPG de aynı sorun varsa nokta atış yapabilecek yada deneme yanılma yoluyla sorunu bulabilecek iyi bir Honda ustasına gitmenizi tavsiye ederim.

Şayet sadece LPG de ise Afr ayarı yaptırarak sorunu çözebilirsiniz.

Gereksiz yere parça değişen, sömürge imparatorluğu kurmuş ustalara dikkat edin.

Son düzenleme:

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
P0172 olarak değerlendirdim.
Bu zengin karışım hatasıdır.
Birçok sebebi olabilir.

Başlıca sorunlar:
1-Oksijen sensörleri
2-Pcv valfi
3-Maf sensörü
4-Vuruntu sensörü
5-Enjektor sorunları
6-Motor Kulakları (Titreme sorununda)
7-Map sensörü
8-Lpg ayarsızlığı. (Benzin trim degerlerinde problem yoksa iyi bir afr ayarı yapılarak çözülür.)

Daha da sayılabilir.
Sürekli bu kodu alıyorsanız araç düzensiz çalıştığı için titreşime sebep oluyor olabilir.

Eğer benzinde ve LPG de aynı sorun varsa nokta atış yapabilecek yada deneme yanılma yoluyla sorunu bulabilecek iyi bir Honda ustasına gitmenizi tavsiye ederim.

Şayet sadece LPG de ise Afr ayarı yaptırarak sorunu çözebilirsiniz.

Gereksiz yere parça değişen, sömürge imparatorluğu kurmuş ustalara dikkat edin.
Ustam sizin servis nerede, subap ayarı lazım :)

Geri