bu ülkede satış rekorları kıran ve honda dan her daim fazla satış yapan, ancak bana hitap etmeyen hiç ama hiç haz etmediğim otomobil modelleri üreten Volkswagen ve VAG grubunun Türkiye de fabrika namına bir tane çakılı çivisi hayrına yaptığı iş açtığı fabrikası yok iken ve çatır çatır araba satıp piyasada at koştururlarken ikinci eli altın gibi değer kazanırken bence honda fabrika kapatıyor diye hiç evham yapmayınız
Honda Şekerpınar daki fabrikasını petrol motorlu otomobil üretimini azaltıp elektrikli otomobil üretmek adına kapatıyor, çünki elektrikli otomobil üretimi daha az insan ve özkaynak ile halledilebilen bir şey. Belki ilerde petrol motorlu honda otomobil hiç üretilmeyecek. Fabrika kapanırsa fiyatlar neden uçsun ki? daha az çalışan insan ve az tüketilen kaynaklar ile üretilen mal ucuz olur. Elektrikli otomobili ucuza getirme düşüncesi bence.
Eski modellere yedek parça desteği elbette aynen kalacak, bunun yan sanayisi var, zaten gelen yedek parçalar çoğunlukla ithal fiyatları değişmez bence.
zaten motorsiklet ve jeneratör gibi honda ürünleri yıllardır dışarıdan geliyor. Olan bizim fabrikada çalışan işçiye olacak o kadar insan honda dan ayrılıp ne iş yapacak ben onu düşünüyorum
ve bu japonlar o kadar idealist felsefi karakterli tuhaf insanlar ki fabrikayı kapatma kararı aldıkları zaman Türkiye büyük millet meclisindeki Türkiye yönetimi başkanlar ve bakanlar honda bize gelip ağlamadı yalvarmadı sitem etmedi ekonomi kötü batıyoruz ediyoruz demediler para istemediler ayrıcalık istemediler niye kapatıyorlar ki acaba? durduk yere Allah Allah? diye meraklandılar evham yaptılar
sonra kendileri gitti sormaya
tabi bunlar bu şekilde olunca bir kat daha sevdim ben sahip olduğum honda larımı
Her köye gidişte fabrikanın önünden geçerim, yol ordan geçiyor çünki, kocaman fabrika, ucu bucağı gözükmüyor, 2006 da oraya iş başvurusu yapmışlığım bile var, kapanınca millet bahçesi yapmazlar heralde? ama yerli otomobil için yer arıyorlardı hah işte orası olur diyebilirler
ama seçimlere denk gelirse olur o başka türlü olmaz tabi