1xbet

Honda, Türkiye'de Civic modelinin satışını durdurdu !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan siviq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FC5 2020
Honda, Türkiye’de Civic satışını durdurdu gerekçe şu şekilde açıklandı: “Son yıllarda sedan araçlara olan ilginin azalması ve gelişen pazar koşulları ile birlikte Civic model araçları bir süre ürün gamımızdan çıkartma kararı almış bulunuyoruz. ”Ancak madalyonun görünmeyen yüzü de var. Civic’in Türkiye’ye ithal edilmesi ve buna eklenen %25 ilave gümrük vergisi de bu kararın alınmasında etkili olmuştur. Özetle mesele yalnızca “sedan ilgisinin azalması” değil; maliyetler, fiyatlama baskısı ve rekabetçi olamama riski de Civic’in Türkiye molasını kaçınılmaz hale getirdi.

Yorum sizin arkadaşlar...

2. el fiyatları ne olur düşer mi artar mı ?

1767354814418.png

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Cidden bomba haber. Uzun süredir de olmasından cekindigim ama maalesef beklediğim haberdi çünkü Civic açısından olayların kötüye gittigi ilk nokta Türkiye Fabrikasinin kapanmasıydi.
İkinci elde Japon dayanıklılığı bence her zaman satar, FD6 bence ikonik bir kasa olarak herkesin gönlünde kalacaktır.
Nihayetinde Honda markası tamamen çekilmiyor zaten, şimdilik Civic modelinin satışını durduruyor. Ama bu mantıkla Honda markası uzun vadeli Türkiye'den tamamen çekilebilir mi? Yok diyemiyorum. Yeni bir girisimde bulunmazlarsa Honda Türkiye'de Mazda'nin yolunda yavaş yavaş ilerliyor.

Aracınız
Civic FC5 2020
Cidden bomba haber. Uzun süredir de olmasından cekindigim ama maalesef beklediğim haberdi çünkü Civic açısından olayların kötüye gittigi ilk nokta Türkiye Fabrikasinin kapanmasıydi.
İkinci elde Japon dayanıklılığı bence her zaman satar, FD6 bence ikonik bir kasa olarak herkesin gönlünde kalacaktır.
Nihayetinde Honda markası tamamen çekilmiyor zaten, şimdilik Civic modelinin satışını durduruyor. Ama bu mantıkla Honda markası uzun vadeli Türkiye'den tamamen çekilebilir mi? Yok diyemiyorum. Yeni bir girisimde bulunmazlarsa Honda Türkiye'de Mazda'nin yolunda yavaş yavaş ilerliyor.

Dediklerine harfiyen katılıyorum..

ve şuna imzamı atıyorum

" Mazda'nin yolunda yavaş yavaş ilerliyor."

seckins33

Super Moderator
Yönetici
Ad Soyad
*
Aracınız
Civic FC5 2019
Hükümetin getirdiği %25lik ek vergi kalkarsa veya ek vergi oranı ciddi miktarda düşerse satış devam eder diye düşünüyorum. Aracı bir şekilde satarsa satış sonrasından zaten ciddi kazanç sağlıyor üreticiler veya distribütörler. Ne olursa olsun yine de Civic candır. 🙂 Ayrı bir bağımız var.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Honda icin cok kotu haber degil zaten ulkemizin dunyadaki pasta payi %1 kadar. Ama sorunsuz iyi yol tutusu olan ve bozuk turkiye yollarinda saglam alt takımıyla millet icin iyi bir secenekti. Ford focus sedan ve civic orta sinif icin alman tanki gibiydi.zengin sinif zaten bmw g20-audi a4 gibi modelleri alip geciyor.

Geri