Civic FB7 İlk marş çalışmıyor acill?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tt818
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tt818

0
Merhabalar 2013 model aracım dün sabah çalışmadı marş alıyor aküde sorun yok çekici çağırdım sanayiye götürdüm ustanın ilk marşı ile çalıştı tüm kontroller yapıldı herhangi bi problem görünmüyordu sorunsuz kullandım dün bugün yine aynı şekilde defalarca marş yapamama rağmen çalışmadı benzer sorunlar yaşayan çözüm bulan varmı arabadan soğudum resmen

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Geçmiş olsun hocam ilk olabilecek etken regülatör diyafram yırtılmasıdır. LPG ustasına gidip test yapılmasını isteyin. İkincisi LPG enjektörlerinin gaz kaçak testi yapılsın.
Kendinizin yapabileceği ise akşam LPG tankı vanasını kapatıp. Sistemde gazı boşaltıp sabah ilk marş takip edilir. Hemen çalışır ise problem bu oluyor.

tt818

0
Cevap verdiğiniz için sağolun dün LPG testi yapılmıştı ondan olamayacağı en azından 2.3 marşda çalışacağını söyledi usta bugün çalışmayınca aradım usta gelene kadar lpg de çalıştırmaya çalıştırdım çalışmadı sonra lpg tankının vanasını kapatıp sigortasını çıkardım devre dışı bıraktım bi kaç kez daha denedim yine çalışmadı ustayı bekledim usta geldikten sonra uğraştık biraz Brc kitinin lpg ile direk çalıştırmadığını söyledi daha sonra depodan gelen yakıt hortumunu söktük bir kaç sefer marş yapmamıza rağmen yakıtın gelmedi normalde hemen akması lazım son denemede yakıt gelince taktık hortumu tekrar denedik çalıştı araç bu şekilde sanayiye götürdük şuan yakıt pompası arızası olarak görünüyor çalıştırmadan önce 5 6 defa kontak aç kapa yaptık bu arada

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Cevap verdiğiniz için sağolun dün LPG testi yapılmıştı ondan olamayacağı en azından 2.3 marşda çalışacağını söyledi usta bugün çalışmayınca aradım usta gelene kadar lpg de çalıştırmaya çalıştırdım çalışmadı sonra lpg tankının vanasını kapatıp sigortasını çıkardım devre dışı bıraktım bi kaç kez daha denedim yine çalışmadı ustayı bekledim usta geldikten sonra uğraştık biraz Brc kitinin lpg ile direk çalıştırmadığını söyledi daha sonra depodan gelen yakıt hortumunu söktük bir kaç sefer marş yapmamıza rağmen yakıtın gelmedi normalde hemen akması lazım son denemede yakıt gelince taktık hortumu tekrar denedik çalıştı araç bu şekilde sanayiye götürdük şuan yakıt pompası arızası olarak görünüyor çalıştırmadan önce 5 6 defa kontak aç kapa yaptık bu arada
Güzel bir emek harcanmış. Evet kontağı açınca basınçlı benzin gelmesi gerekiyor. Benzin deponuzu yarım depoda tutmaya özen gösterin. Erken bozulmasının bir sebebi az benzin ile yol almak!

Geri