Civic FB7 Kalorifer peteği sorunu?

Aracınız
Civic FB7 2013
Merhaba arkadaşlar,
Kalorifer peteğimi 3. Kez değiştirmek zorunda kaldım. Her yıl tıkanıyor. Hangi marka peteği satın almak gerekir? Orjinalini bulamıyorum.
Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
Teşekkürler,

Aracınız
Civic FD6 2009
Kale alabilirsin sorun yaşatmaz. maher markada iyidir. Sanırım orjinali SNK oda piyasada bulunabiliyor fakat 2 kat fiyatı var . Npe markada kalitelidir. Oris var orisin klima radyatörünü kullandım sorun çıkarmadı.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Merhaba arkadaşlar,
Kalorifer peteğimi 3. Kez değiştirmek zorunda kaldım. Her yıl tıkanıyor. Hangi marka peteği satın almak gerekir? Orjinalini bulamıyorum.
Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
Teşekkürler,
Takmadan önce sistemi komple temizleyip sonra takılır ise daha güzel olur.

Aracınız
Civic FB7 2013
Aracınız
Civic FD6 2009
Geçen yıl peteği değiştirmeden önce temizletmiştim. Veka marka petek taktırdım ama bu yıl yine tıkandı. Orjinalinini bulabilirsem onu taktırmak istiyorum.
Hocam bu tıkanma petek kaynaklımı onu bilmek lazım. Aracınızda daha önce antifirizsiz kullanıldımı vs. Petek durup dururken tıkanmaz diye düşünoyurm bir yerden pas pislik vs geldiki temizlettim diyorsunuz. Castrol radicool mavi antifiriz ve saf su kullanın temizlikten sonra.

Aracınız
Civic FB7 2013
Hocam bu tıkanma petek kaynaklımı onu bilmek lazım. Aracınızda daha önce antifirizsiz kullanıldımı vs. Petek durup dururken tıkanmaz diye düşünoyurm bir yerden pas pislik vs geldiki temizlettim diyorsunuz. Castrol radicool mavi antifiriz ve saf su kullanın temizlikten sonra.
Bir ara radyatör kaçırıyordu. O aralar suyu tamamlamak için çeşme suyu kullanmıştım. Geçenlerde radyatör tamamen patladı. Değiştirdim, sonrasında yine şebeke suyu kullandık. Kalorifer peteği değişene kadar antifriz koyöadım. Yarın temizlik yaptırıp peteği değiştireceğiz. Sonrasında saf su antifriz karışımı koyacağım.

Aracınız
Civic FD6 2009
Bir ara radyatör kaçırıyordu. O aralar suyu tamamlamak için çeşme suyu kullanmıştım. Geçenlerde radyatör tamamen patladı. Değiştirdim, sonrasında yine şebeke suyu kullandık. Kalorifer peteği değişene kadar antifriz koyöadım. Yarın temizlik yaptırıp peteği değiştireceğiz. Sonrasında saf su antifriz karışımı koyacağım.
Muhtemelen sorununuz burdan kaynaklı. Siz şimdi o araca antifiriz koysanızda ileleyen zamanlarda petek tıkanması yaşamanız muhtemel. Belki biraz basit görünebilir ama 6 ay 1 yıl gibi gibi bir sürede bile musluk suyu korozyona neden olabilir. Motoro zarar veremez belki ama hortum vs diğer ekipmanlara zarar verebilir. Antifirizsiz araba saatli bomba gibidir benim gözümde.

Geri