Öncelikle araç sıfırından berri bizde anneme yeni araba alınınca bana kaldı. Daha önce yetkili serviste 2-3 sefer bakımı yapılmış fakat sanırsam son 6-7 senedir hiç servise gitmemiş tek tük bakım yapılmış. Bende artık araç bana geçince dedim yetkili servisinde yaptırayım bakımlarını hazır 130 bin falan olmuşken triger falan değiştirilsin ama öyle her yere güvenmediğim için Ankara Efe Honda Servise gittim. Sabah verdim arabayı her şeyini yapmışlar sağolsunlar. Fakat servisteki arkadaş bana bu fotoğrafı gösterdi ve bunun temizlenmesi lazım dedi. Burada yaptırırsan çok tutar dışarıda yaptır dedi ve bir numara verdi konuştum. Konuştuğum yerin adını sormadım fakat numarası hala var bana şunları söyledi. Yağı ve yağ filtresi yeni değişti ise 1000 km falan yapmadan boşuna getirme zaten yeni yağın eski yağı temizleme özelliği vardır. Üstüne bu katran gibi olanlarında temizlenmesi için 300 tl gibi bir fiyata içine ilaç döküp 15 dakkika falan çalışır şekilde tutucaz %90 oranda temizler bunları dedi. Ama yapılan işlem motora zarar verir mi ya da bu işlem yanlış bir işlem mi sakın yaptırma şunu yaptırman daha sağlıklı olur dersiniz diye size sormak istedim.
Aracım: 2005 Civic 4k 1.6LS
Km:140bin
Arkadaşın bana gösterdiği fotoğraf;
Aracım: 2005 Civic 4k 1.6LS
Km:140bin
Arkadaşın bana gösterdiği fotoğraf;