Kışlık Lastik Uğultu Sesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gencico
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FC5 2017
Arkadaşlar aracıma kışlık lastikleri taktığımda özellikle 60-80 km arası belirgin bir uğultu sesi geliyor fakat ritmik bir ses değil rahatsız edici.Hangi ustaya gosterdıysem normal dıyor.lastıklerım yenı nokıan 215/55/r16.Yazlık lastıklerde ses hiç yok.Sorun bu lastıklerde de degıl cunku gecen senekı contınentallerde de oluyordu.Böyle problemı olan var mıdır ? Aero dinamisinden kaynaklanıyor olabılır mı boyle problemı olan var mı

Aracınız
Civic FC5 2020
Selamlar
Aynı durumu lassa’da bende yaşadım aşağıdaki linkten incelenebilir.Çoğu arkadaş kışlık lastiğin bu şekilde uğultu yapması normal demişti.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2017
Evet konuyada bakmıstım ama ugultu konusunun konusuldugunu sımdı okudum demekkı aracın kendısıyle alakalı ızolasyon veya aerodınamı her neyse.Teşekkurler ılgınıze

Ad Soyad
Efe EFE
Aracınız
Civic FC5 2020
Michelin 205 55 16 Kışlık lastikleri fb7 de iki yıl ardından aynı lastikleri simdide fc5 makyajlı aracımda ikinci yılını kullanıyorum. Sunu çok rahat söyleyebiliyorum. Orjinal üzerindeki lastikler bile bu kış lastiklerine kıyasla daha çok ses yapıyor. Kullandığınız lastiklerin hamurundan olabilir veya üretim yılı çok geçmiş olabilir diye düşünüyorum. Alt takım veya bilya sesi değilse yaz lastiklerinde böyle bir ses almıyorsanız tek sebep lastik tir.

Ad Soyad
sef gngr
Aracınız
Civic FC5 2019
Kışlık lastikler için cok normal. Bridgestone var bende de. Ben o lastik uğultusunu seviyorum :)

SM-N975F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Arkadaşlar aracıma kışlık lastikleri taktığımda özellikle 60-80 km arası belirgin bir uğultu sesi geliyor fakat ritmik bir ses değil rahatsız edici.Hangi ustaya gosterdıysem normal dıyor.lastıklerım yenı nokıan 215/55/r16.Yazlık lastıklerde ses hiç yok.Sorun bu lastıklerde de degıl cunku gecen senekı contınentallerde de oluyordu.Böyle problemı olan var mıdır ? Aero dinamisinden kaynaklanıyor olabılır mı boyle problemı olan var mı

Birden farklı araç ve birden farklı kış lastikleri kullandım. Hepsinde de ilk değişim sonrası hafif uğultu oluşuyordu. Ben bu uğultuyu kış lastiğin hamur yapısı, diş derinliği ve kılcal kanal çokluğu ile yolu daha çok vakum yaparak ilerlediğinden dolayı oluştuğunu düşünüyorum. Yaz lastikleri daha sade ve düz hatlara sahiptir.

Aracınız
Civic FB7 2015
Çok normal bir durum, araçta ses izolasyonunun zayıf olmasından başka bir sorun yok. Kış lastiklerinin desen ve malzeme yapılarından ötürü uğultu oluyor. Nokian wr d4 lastiklerimle aynı şekilde 60-80 km aralığında uğultu duyuyorum ama normalde oldukça sessiz lastikler. Kış lastiği olarak çok çok memnunum. Ses meselesi bizim araçların zayıf izolasyonu yüzünden rahatsız ediyor.

Aracınız
Civic FC5 2017
Cıvıc den once 5-6 arabam oldu hıcbırınde boyle ses problemlerı yasamadım açıkcası.trim sesi de cok fazla ama bu ugultu sesı cok rahatsız edıyor benı sırf bu nedenle degısmek ıstıyorum aracı.Lastıklerım yenı olmasına ragmen belkı lastıktendır dıyıp 4 adet sıfır en sessız lastıkten alıyorum ama gel gör ki aynı ugultuyla yola devam

Geri