Lastik basınç sensörü

Aracınız
Civic FC5 2019
İyi akşamlar arkadaşlar. 2019 makyajlı eco aracım.
Dün kışlık lastikten yazlık lastiğe geçiş yaptım. Lastikciden çıktım basınç sensörü uyarı vermedi. Halbuki kışlığa geçtiğimde sensör bir kaç defa uyarı vermişti.
Şimdi bir petrolde 3 lastiği 32 yaptım . Sağ arka lastiği 35 yaptım. Sensör gene uyarı vermedi. Sıkıntı olbilirmi ?

ywzckr

0
İyi akşamlar arkadaşlar. 2019 makyajlı eco aracım.
Dün kışlık lastikten yazlık lastiğe geçiş yaptım. Lastikciden çıktım basınç sensörü uyarı vermedi. Halbuki kışlığa geçtiğimde sensör bir kaç defa uyarı vermişti.
Şimdi bir petrolde 3 lastiği 32 yaptım . Sağ arka lastiği 35 yaptım. Sensör gene uyarı vermedi. Sıkıntı olbilirmi ?

İyi akşamlar bizim araçlarda lastik basınc sensörü yerine lastik tur sayısını ölçüyor mesela biri 100 kez donerken digeri 110 kez donuyor gibi, büyük bir fark var ise uyarı veriyor basınç sensörü değil aslında tur sayisina gore ikaz veriyor. Mesela benim lastiklerin hepsi 32 iken ayarladigimda hepsi 26 ya düşse bile uyarı vermemişti. O yüzden 3 psi farki anlayabilicek bi algiritmasi yok yazilimsal olarak belki bir lastik digerlerinden %20 filan farkli oldugunda anliyordur tam net bilgi hicbiryerde bulamazsiniz bununla ilgili.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2020
Selamlar
10 gündür yatan aracın ön lastiği yere yapışmış.Neyse biraz ilerleyebilecek kadar hava bastım 20psi felan 1 km ilerideki lastikçiye gidene kadar hiçbir uyarı vermedi.Şimdi ister istemez diğer aracımla kıyaslama yapmak istiyorum o araçta da abs ile dönüşü hesaplayıp uyarı veriyordu.Bu arada o hangi lastik olduğunuda ekranda gösteriyordu.O araçta 32psi basıyordum uyarı verdiğinde lastik 25 psi düşmüş oluyordu.Algılaması gayet iyiydi.Bunda 1 km gitmeme rağmen hatta hızı 80km çıkardım uyarı vermedi yani mantık olarak ikisinin çalışması aynı olmasına rağmen uyarı vermemesi normal mi?

Bende otoparktan çıktım 1 kmkadar şehir içi gittim lastik tamamen inikmiş farketmedim binerken.Herhangibir uyarı vermedi.
Geçen hafta 4 lastik değiştirdim eskidikleri için lastikçiden çıktıktan 200 m kadar sonra uyarı verdi.
Dün lastik basınçlarını kontrol ettim sol ön lastik 27 psı a düşmüş yinede herhangibir uyarı vermedi.
Yani anladığım şu lastik basınç uyarı sistemi biziz. Düzenli olarak kontrol etmemiz gerekiyor.Sistem gerektiği gibi düzgün çalşımıyor malesef.

Aracınız
Civic FC5 2020
Bende otoparktan çıktım 1 kmkadar şehir içi gittim lastik tamamen inikmiş farketmedim binerken.Herhangibir uyarı vermedi.
Geçen hafta 4 lastik değiştirdim eskidikleri için lastikçiden çıktıktan 200 m kadar sonra uyarı verdi.
Dün lastik basınçlarını kontrol ettim sol ön lastik 27 psı a düşmüş yinede herhangibir uyarı vermedi.
Yani anladığım şu lastik basınç uyarı sistemi biziz. Düzenli olarak kontrol etmemiz gerekiyor.Sistem gerektiği gibi düzgün çalşımıyor malesef.

Kesinlikle pek güven vermedi bana.

Aracınız
Civic FC5 2019
Bizim araçlarda lastik basınç sensörü malesef "el gördülük " diye bir deyim var. Tam o hesaptan. Güvenmemek lazım. Ara ara kontrolde fayda var

Aracınız
Civic FC5 2019

Arkadaslar yeni konu acmak istemedim bu urunu kullanan var mi gayet kullanisli gibi 375 tl fiyati war.

SM-G920F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Arkadaslar yeni konu acmak istemedim bu urunu kullanan var mi gayet kullanisli gibi 375 tl fiyati war.

SM-G920F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bence gereksiz bir şey, alet zaten aracın uyarı sisteminden faydalanarak çalışıyor, araç ekranında uyarı çıkınca o da ötmeye ve uyarmaya başlıyor, tek farkı hangi tekerde sorun olduğunu göstermesi.

Geri