Civic FK7 Lastik basınç sensörü?

Aracınız
Civic FC5 2017
Selamün aleyküm arkadaşlar. 10 senelik fd6 dan bu güne kadar tüm kasalara binmiş bir Honda aşığım tecrübe olarak yeterince bilgiye sahibim bundan bir yıl öncesine kadar son aradım Honda civic RS 182 sedan kullandım şimdide fk7 hb kasa aldım ona biniyorum. Size sormak istediğim bir konu var bu güne kadarki bütün bindiğim kasalarda lastik sensörü lastiğin iç kısmında yada jant iç kısmında bulunuyordu geçen aracımın lastiklerini değiştirdim ve başındaydım ne jant üzerinden nede lastik içinden herhangi temas eden bir sensör çıkmadı. Lastikçiye sordum neden sensör yok bu araçta dedim yada diğer sahibi söktümü diye düşündüm lastik iç arkadaş şöyle bir yanıt verdi sizle paylaşmak istiyorum. Bu fk7 araçlarda lastik sensörü jant da olmuyor aracın denge sistemine bağlı bir sistem var o na göre lastik indiğinde yada patladığında lastik basınç uyarısı alıyorsun dedi!!?? böyle bir şey varmı. Çok araştırdım google den ama hep fc5 ve diğer kasalar ile ilgili yorumlar var . Bilen varsa beni aydınlatsın lütfen ?????

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
lastik basınc göstergesi olan civiclerin tamamında bu sensor yürüyen aksamda yani amortisorun tepkisine göre lastiğin havsının azaldıgını veya indiğini bize anlatır. lastikte veya jantta sensör yok ne yazıkki hondalarda

Geri