LPG Tüketimi ve Gösterge Işıkları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cberen15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic ES7 2006
Merhaba,

İlk defa bir aracım oldu otomobillerden uzağım biraz, pek teknik bilgim yok. Yaklaşık 1 ay önce Civic Vtec 2006 Otomatik aldım.
Araçta LPG var ancak çok fazla benzin tükettiğini düşünüyorum. Arkadaşım 100-150 TL benzinle 2 ay idare ettiğini söyledi ancak ben daha 2 gün önce 100 TL benzin yükledim ve benzin yine bitti, uyarı ışığı yanmaya başladı. Bunun üzerine araçtaki LPG anahtarı dikkatimi çekti. Biraz araştırdım anahtar sürekli "1" konumunda. Aracı sürekli benzinde mi kullanmış oluyorum bu durumda? Anahtar üzerinde "0" ve "II" şeklinde seçenekler de var. Anahtarı "II" durumunda mı kullanmalıyım sürekli? Bir de araçta LPG göstergesinin ışıkları yanıp sönüyor. Bunun nedeni ne olabilir?

Civic Vtec 2006 kullanan arkadaşların tüketim durumu nasıl? 50 TL benzin 100 TL gaz atsam şehirdışında kaç kilometre götürür aşağı yukarı?

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
> Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz.

> Benzinin hemen bitmesi normal değil. Lpg swict göstergesinden lpg-benzin geçişini öğrenin. Lpg markanızı bilmiyoruz. Genel olarak araç başta benzin ile çalışır belli ısıya gelince tık diye lpgye geçer. Lpg enjektörleride çalışmaya başlar. Benzinde gösterge kırmızı gösterir ve lpg ile çalışma esnasında lpg tankının dolum miktarına göre 1-2-3-4 adet yeşil lamba sabit yanar. Lpg bittiğinde otomatik olarak benzine geçer. Geçiş esnasında ses verir.

> Otomatik araç olduğu için şehir içi 100 kilometrede 12 litre Lpg normaldir. Yoğun trafikte kullanırsanız daha da artış gösterir. Benzin için artık havalar ısınıyor. Hemen geçiş olacağından fazla dokunmaz. Benzin deponuz 1/4 oranında daima dolu olsun.
> Şehir dışı için 100 km. 7.5 ortalama olabilir. (Hız 110)
> Lpg birim fiyatları değişir. Bu yüzden litre hesabı yapmak daha doğru olur.

Son düzenleme:
Geri