motor arıza ışığı hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan onurgcl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FB7 2012
arkadaşlar,

pazartesi öğlen saatlerinde sürüş esnasında aracın motor arıza lambası yandı. ancak sürüşte, çalıştırmada, klima açıp gitmede, bayırlarda vs. hiç bir performans düşüklüğü yok . sadece aracın yakıt tüketimi sürekli mavi ekran veriyor normal de devirli kullanımlarda yeşil olup vites düşür ya da arttır işareti çıkardı ama çıkmıyor.
başına gelen var mı? biliyorsunuz sanayiye gidince 'abi motoru açıp bakmamızla başlayan cümleler çoğaldı''

hayırlı günler.

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
lpg li civiclerde genelde lpgden kaynaklı bu arıza yanabviliyor bunu duzeltmek için düzgün bir lpg ciye gidip iyi bir ayar yaptırırsanız bi dha yanmaz. abi bunlarda kronik zaten yanar diyen lpg ciye de bi dha gitmeyin 10 yıl lpg li civic kullandım ayar duzgunse asla arıza yakmaz
2. olarak suan aracınızda arıza yandıgı için yukarıdaki renkler sabit kalıyor arızayı sildiğinizde eskisi gibi yeşil mavi çalısmaya devam edecek

Aracınız
Civic FB7 2012
lpg li civiclerde genelde lpgden kaynaklı bu arıza yanabviliyor bunu duzeltmek için düzgün bir lpg ciye gidip iyi bir ayar yaptırırsanız bi dha yanmaz. abi bunlarda kronik zaten yanar diyen lpg ciye de bi dha gitmeyin 10 yıl lpg li civic kullandım ayar duzgunse asla arıza yakmaz
2. olarak suan aracınızda arıza yandıgı için yukarıdaki renkler sabit kalıyor arızayı sildiğinizde eskisi gibi yeşil mavi çalısmaya devam edecek
teşekkürler bu lpg nedeniyle oluşan hata 2-3 ay önce olmuştu. filtreleri değiştirip ayarları yaptırdım düzeldi. sonuç olarak cumartesi sabahında neymiş derdi anlayacağız.

Aracınız
Civic FB7 2012
Evet arkadaşlar sorun çözüldü.
Filtreye bağlı hortum yarılmış. Değiştirdik araba tekrar eskisi gibi gitmeye başladı. Parçanın resmini de paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_8559.jpeg
    IMG_8559.jpeg
    113.7 KB · Görüntüleme: 2
Çözüm
Geri