Ön cam kapanma sorunu

Ad Soyad
Alperen çubukçu
Aracınız
Civic FC5 2020
Arkadaşlar fc5 2020 aracımda sol ön cam da sorun var aşağı inerken problem yok yukarı kaldırırken çok yavaş kalkıyor sanki bir şey sıkışmış gibi benimle aynı sorunu yaşayıp çözüme kavuşturan var mı ?

Aracınız
Var Hocam. Fb7 kasa aracimda aynı şey olmuştu.

Kendim kapi için açıp kurcaladim ve cami indirip kaldıran motor kriko harici sanki evdeki cekmece rayları gibi çapraz hareket eden kollar var.

İşte o kolları islak mendille iç kısımları dahil tertemiz sildim. Yani eski kalıplaşmış yağları sildim ve sonra tüp şeklinde beyaz gresler var dişli motor tırpan yağı diye geçiyor nette.

O tup seklindeki beyaz gresi alıp parmağımla bu çapraz kolları yeniden yagladım ve sorun bitti. 2 sene geçti üzerinden hatta.

Yani sorun kollardaki yağın kalıplaşmış kalinlasmis olması. Tüm islem yarim saat sürer.

Kolay gelsin.

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ad Soyad
Ahmet Oğuzhan koç
Aracınız
Civic FE1 2021
Arkadaşlar fc5 2020 aracımda sol ön cam da sorun var aşağı inerken problem yok yukarı kaldırırken çok yavaş kalkıyor sanki bir şey sıkışmış gibi benimle aynı sorunu yaşayıp çözüme kavuşturan var mı ?
Merhaba, eğer cam kapanmak üzereyken ileri doğru hafif hareket edip oturuyorsa kapı içerisinde ki motora ayar yapılması lazım. Ayar kurtarırsa problem çözülür, eğer ayar olmazsa mecbur cam kaldırma motorunu yenilemen gerekir. Eğer bahsettiğim problem yoksa @arif0668 dediği yöntemi denemelisin.

Ad Soyad
volkan şener
Aracınız
Civic FC5 2020
aynı sorun benim aracımda da var.2020 civic, eco elegance... bu seride kronik. benim gibi zamanın da müdahale etmezseniz
ileriki zamanlarda tek tuş ile kapatmıyor. sanki cam arasına bir cisim var gibi algılayıp camı geri açıyor. ancak cam açma tuşuna basılı tutunca ancak kapatabiliyorum. servise 20 bin bakımı için randevu alırken sorunu belirttim. ayar yapılacağını ve garantiden halledileceğini belirttiler...

Geri