Ötv indirimi gelir mi?

Aracınız
Civic FC5 2019
Sahsi fikrim su donemde ne araba alinir nede satilir. Bu virusun aşini bulamadiklari surece hem ulkeyi hem dunya yi cok buyuk ekonomik bunalim bekliyorum. Ins en kisa surede cozerler.

SM-G920F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Haneriniz vardir hukumet bizbize yeteriz ulkem bagis kampanyasi yapiyor arti ozel bankalar kimseye kredi vermezken hic sanmiyorumki devlet vergi kaybini goze alsin.Bu yil artan maliyetlerden ve uretim azalmasindan civiclerin en az 20 -30 bin tl zam alarak piyasaya cikacagini dusunuyorum birakin indirimi.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2019
bence ötv indirimi zor, devlet vergi kaybını göze alamaz. vatandaş işine gidemezken, işten çıkarmalar başlamışken araç satışları durmuşken sıfır araç almak bana mantıklı gelmiyor. tabi herkesin gelir gideri, şartları, durumu farklı.

MI 6X cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2019
Arkadaşım bu havada indirim hem de ÖTV ancak rüyalarda diyeceğim ama o bile rüyaya girmez bence imkânsız ötesi bir olay

POCOPHONE F1 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2020
Hocam indirim den ziyade zam bekleyen grubun içinde olanlardanım DOLAR EURO kuru çok oynadı Mart 11 187 ye aldığım exe ECO araç kur üzerinden 208TL ye ulaşmış konumda indirim değil zam gelir diye düşünüyorum tabii bu havada ve her zaman ALLAH herkese be ailesine can sağlığı nasip etsin almak satmak gerisi kolay

Hürmetler

Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Öncelikle bu dönemde sıfır araç alınır mı? Bence alınır ama en az 3-4 yıl bandında alacağınız araca binecekseniz. Çünkü kurlar sıfır araçlara yansıdığında rakamlar iyice yükselecek. Yok ben alıp satacağım derseniz kumar oynamış olursunuz, zarar etmezsiniz ama aldığınız günle, sattığınız gün arasındaki dolar, euro veya altına kuruna göre bir hesap yaptığınızda kardan zarar gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. ÖTV konusuna gelecek olursak şu dönemde ÖTV indirimi gibi bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Ama ÖTV ile ilgili bir düzenleme bekliyorum. Düzenleme ise şu şekilde olacaktır; araç fabrika çıkış değerlerine göre ÖTV oranının değiştiği uygulama başladığında birçok markanın model ve donanımları en üst dilime girmiyordu. Örneğin 1.600 cc motoru geçmeyen bir passat highline bu uygulama yeni başladığında %50’lik ÖTV oranında kalırken şuan aynı motora sahip comfortline passat %50’yi zar zor kurtarıyor hatta cam tavanlı aldığınızda %60 ÖTV’ye geçiyor. Tabi bunun böyle olmasının en önemli belkide tek nedeni döviz kurunda yaşanan artış. Hal böyle olunca vergi oranının matrah tutarları kurun çok gerisinde kaldığı için devlet onları güncelleyeceklerdir. Bu durumda artan matrah tutarları nedeniyle bazı markaların bazı modellerinde (1.600 cc’den az olanlar için konuşuyorum) ötv vergi oranı %60’dan %50’ye düşeceği için fiyatlarda bir indirim yaşanacaktır. Ancak korona bitmeden bunun yaşanabileceğini pek sanmıyorum.

Geri