Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Ynt: Plaka ampullerinin giriş yerinde yanmaYnt: Plaka ampullerinin giriş yerinde yanmaAcayip ısınmış olması sorun değil. Sorun olan, ısınmaması gereken elektriksel iletkenlerin ısınmış olması.Yoksa ampulün ısınması açısından bakılınca flamanlı/halojen normal ampullerin camları öyle ısınır ki, çıplak elle tutamazsınız. Halbuki LED ısınır ama hala elle tutabilirsiniz.LED tasarımı düzgün yapıldığında 12 Volt akü gerilimi 3-4 Volt ile çalışan seri bağlı LED chiplere eşit dağıtılır ve enerjinin çok az kısmı ışık vermeyen (akım ve gerilim kısıtlama amacıyla konan-burada 150 Ohm SMD direnç kullanılmış) ön dirençlerde harcanır.Bilgi kısmını geçelim, yanma ve kararma olayı kontak noktasında. Burada kesinlikle temas sorunu var. Demek ki ampul standart dip ölçülerinin altında ve temassızlık olan yerde ilave küçük direnç oluşur. Basit fizik bilgisinden bilirsiniz ki, direnç üzerinden akım geçince enerji kaybedilir ve ısı olarak açığa çıkar. Bu ısı yanlış yerde açığa çıkınca kararma ve gereksiz yerlerde erime söz konusu olur, ışık kesintiye uğrar, ki bu aslında yanıkları engellemesi açısından iyi bir şeydir.Usta işi pratik öneri isterseniz ampul duyunu ısırabilir/penseyle sıkıştırabilir ve teması geçici olarak sağlayabilirsiniz. Doğrusu ise uygun olan ekipmanı kullanmaktır.
Ynt: Plaka ampullerinin giriş yerinde yanma
Acayip ısınmış olması sorun değil. Sorun olan, ısınmaması gereken elektriksel iletkenlerin ısınmış olması.
Yoksa ampulün ısınması açısından bakılınca flamanlı/halojen normal ampullerin camları öyle ısınır ki, çıplak elle tutamazsınız. Halbuki LED ısınır ama hala elle tutabilirsiniz.
LED tasarımı düzgün yapıldığında 12 Volt akü gerilimi 3-4 Volt ile çalışan seri bağlı LED chiplere eşit dağıtılır ve enerjinin çok az kısmı ışık vermeyen (akım ve gerilim kısıtlama amacıyla konan-burada 150 Ohm SMD direnç kullanılmış) ön dirençlerde harcanır.
Bilgi kısmını geçelim, yanma ve kararma olayı kontak noktasında. Burada kesinlikle temas sorunu var. Demek ki ampul standart dip ölçülerinin altında ve temassızlık olan yerde ilave küçük direnç oluşur. Basit fizik bilgisinden bilirsiniz ki, direnç üzerinden akım geçince enerji kaybedilir ve ısı olarak açığa çıkar. Bu ısı yanlış yerde açığa çıkınca kararma ve gereksiz yerlerde erime söz konusu olur, ışık kesintiye uğrar, ki bu aslında yanıkları engellemesi açısından iyi bir şeydir.
Usta işi pratik öneri isterseniz ampul duyunu ısırabilir/penseyle sıkıştırabilir ve teması geçici olarak sağlayabilirsiniz. Doğrusu ise uygun olan ekipmanı kullanmaktır.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.