Civic FK7 RS yağ fazlalaşması ve Yağ kontrol edin uyarısı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan unixx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
can
Aracınız
Civic FC5 2018
Selamlar herkese aracım dedigim gibi Honda civic. 1.5 Turbo Rs 88.000km dün ailemle giderken s moda alıp bıraz 2- dakıka felan s modda kulandım .Sonra Yag eviyesini kontrol ettırın yazısı cıktı Truncu renk .Eve gelınce garaja cektim 1 gün sonra Yag cubugunu kontrol ettim. fazlalık vardı yagda . şimdi kulanmıyorum 2 gün sonra kople komotr yagınmı degiştircem ustaya . Forumları okuyunca evet 1.5 turbolarda kulanmaya baglı Yaga benzın karışıyormuş .Bende Bu aracı 10 gün aldım daha önce artmosferik araba kulanmıstim .Turbolu benzınlı arac Rs oldu

Kulanan veya duyan varmıdır bu olayı Video link aşagıya bırakıyorum

Ekli dosyalar

• yag fazlalıgı.jpg
    yag fazlalıgı.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 3
Selamlar herkese aracım dedigim gibi Honda civic. 1.5 Turbo Rs 88.000km dün ailemle giderken s moda alıp bıraz 2- dakıka felan s modda kulandım .Sonra Yag eviyesini kontrol ettırın yazısı cıktı Truncu renk .Eve gelınce garaja cektim 1 gün sonra Yag cubugunu kontrol ettim. fazlalık vardı yagda . şimdi kulanmıyorum 2 gün sonra kople komotr yagınmı degiştircem ustaya . Forumları okuyunca evet 1.5 turbolarda kulanmaya baglı Yaga benzın karışıyormuş .Bende Bu aracı 10 gün aldım daha önce artmosferik araba kulanmıstim .Turbolu benzınlı arac Rs oldu

Kulanan veya duyan varmıdır bu olayı Video link aşagıya bırakıyorum

Hocam aracı yeni aldınız sanırım öncelikle hayırlı olsun. Aracın yağ değişimi en son ne zaman yapılmış? Bakım zamanı yakın mı? Ayrıca evet aynı motorum 2022 modelini kullanıyorum 1.5t lu araçlarda bu durum kullanıma göre oluşmakta diye öğrendim. Uzun rölanti kısa soğuk mesafe kullanım gibi. Fakat uzun yol yapınca buharlaşma ile ortadan kalktığı veya azalma olduğu söyleniyor. Ayrıca yağ çubuğunu kokladığınız da bariz benzin kokusuda alacaksınız eminim. Sormak istediğim bu yağ kontrolünü nasıl yaptığınız yani full soğuk motor iken mi yoksa çalıştır ısıt stop et 3 dk bekle şeklinde mi. Çünkü araç kitapçığında stop ettikten 3 dk bekleme sonrası ölçüm yapılması öneriliyor

Geri