Hesaplamayı yanlış yapıyorsunuz bence, yola çıkmadan önce doldurduğunuz depoyu hesaba katmayacaksınız hocam. tam dolu depo ile yola çıkıp 670 km sonunda kaç lira yakıt aldınız ona göre hesaplayacaksınız.Geçen gün 07 mart Denizli den Tekirdağ a geldim uzun yolda (670km) araç 6.6 ortalama yakıt gösteriyor ama hesap yapınca 11,58 litre çıkıyor ben bu işi anlamadım anlayan varsa söylesin lütfen![]()
Tamam hocam şimdi oldu bir hesap daha yapayımHesaplamayı yanlış yapıyorsunuz bence, yola çıkmadan önce doldurduğunuz depoyu hesaba katmayacaksınız hocam. tam dolu depo ile yola çıkıp 670 km sonunda kaç lira yakıt aldınız ona göre hesaplayacaksınız.
Zaten kışın araç öyle bekleyerek ısınmaz bir süre beklemek turbo sağlığı açısından iyidir. 10 saniye az bence ama siz bilirsiniz tabi. Biraz bekledikten sonra düşük devirde gidince sorun olmaz.
Aynen yeterli o şekilde.Mesela Toyota ‘nın kullanma kılavuzunda bu konu net bir şekilde yazılmıştır. Der ki, aracınızın motorunun ısınması için aracı boşta çalıştırmayın.Bu durum gereksiz yakıt sarfiyatına neden olacaktır. Aracınızı ilk çalıştırmadan sonra 30 saniye bekleyip yola çıkabilirsiniz ancak düşük devirlerde kullanınız.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.