Civic FC5 Şanzıman yağı değişimi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bugece1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Furkan
Aracınız
Civic FC5 2020
İyi günler arkadaşlar. Mayısda Antalya’dan fc5 aldım. Ağustos sonu gibi 10bin bakımı için Altunizade ayışığuna gittim. Orada değişecek zımbırtıları saydılar. Nedense içime kurt düştü. Ben şanzıman yağını sormayı unuttum acaba önceki sahibi değiştirmişmidir. Bunu nereden öğrenebilirim. Servisi arasam kayıtları varmıdır.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Merhaba hocam, evet bakımları daha önceden serviste olmuş ise sistemden çıkar. Araç kaç kilometrede bilmiyoruz. Yağ bakımı haricî subap ayarı, bujiler, fren hidroliği vb. maddeler olabilir. Cvt şanzıman yağ değişimi 2 sene veya 40.000 kilometrede bir değişir.

ACH

Ad Soyad
Ahmet Can Hati
Aracınız
Civic FC5 2019
Merhaba hocam, evet bakımları daha önceden serviste olmuş ise sistemden çıkar. Araç kaç kilometrede bilmiyoruz. Yağ bakımı haricî subap ayarı, bujiler, fren hidroliği vb. maddeler olabilir. Cvt şanzıman yağ değişimi 2 sene veya 40.000 kilometrede bir değişir.
Merhaba, bu konu üzerinden devam etmek istedim.
2019 Eco Elegance aldım. 59 binde şuan. 60 bin bakımında şanzıman yağını değişmeli miyim? eski sahibinin değişip değişmediğini bilmiyorum. Uzun süre bineceğim. Riske atmamak için değiştirsem ne olur? Yağ için Motul 0w20, şanzıman yağı için HCF-2 önerileri yapmışlar forumda. Bunlar dışında filtre seti hangi markanınkini kullanabiliriz?
Teşekkürler.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Merhaba, bu konu üzerinden devam etmek istedim.
2019 Eco Elegance aldım. 59 binde şuan. 60 bin bakımında şanzıman yağını değişmeli miyim? eski sahibinin değişip değişmediğini bilmiyorum. Uzun süre bineceğim. Riske atmamak için değiştirsem ne olur? Yağ için Motul 0w20, şanzıman yağı için HCF-2 önerileri yapmışlar forumda. Bunlar dışında filtre seti hangi markanınkini kullanabiliriz?
Teşekkürler.
Merhaba hocam, geçmişini bilmediğiniz için şanzıman yağını değiştirmenizi öneririm. Forumda orjinal şanzıman yağı kullanmak öneriliyor.
Filtre seti Man veya Filtron olabilir. Fc5 kasa için piyasada hangi markalar var onu öğrenmeye çalışın.

Geri